Companii

Staer: Ne relocam in spatii cu vizibilitate mai mare

03.04.2007, 20:46 51

Producatorul de mobila Staer din Galati, cu afaceri de 25 mil. euro anul trecut, are in plan deschiderea de magazine in franciza in peste 15 judete din tara, unde compania nu este prezenta in acest moment.
"Cautam parteneri locali, persoane juridice, in judetele in care nu avem inca magazine pentru a ne putea dezvolta in franciza. Din cele cinci unitati pe care le vom deschide anul acesta, doua vor fi prin acest sistem", a declarat Mirela Gotescu, directorul de marketing al companiei.
Compania detine in prezent un singur magazin in franciza, in judetul Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu lantul de magazine Domus. Staer mai are incheiat un parteneriat cu distribuitorul de electronice si electrocasnice Altex, pentru cel mai mare magazin al companiei, de 2.600 de metri patrati, situat in centrul comercial Carrefour-Colentina din Bucuresti.
"In ciuda faptului ca cel mai mare magazin se afla in Bucuresti, cele mai mari vanzari le inregistram in Slatina, Iasi si Cluj, in magazine care au doar 700 de metri patrati fiecare", a explicat directorul de marketing Staer.
Compania mai detine un magazin la Sibiu, in parteneriat cu Altex, iar anul acesta este in discutie pentru deschiderea altor doua magazine in acest format.
Staer detine o retea de 35 de magazine in 24 dintre judetele tarii si intentioneaza sa ajunga la sfarsitul acestui an la 40 de unitati. "In acest moment suntem intr-un proces de relocare si reamenajare a magazinelor noastre", a spus Gotescu. Compania a inchis anul trecut cinci dintre magazinele detinute, o parte din ele fiind relocate in acelasi judet.
"Anul trecut, am inchis magazinul din Turnu Severin si am ales sa relocam magazinele din Buzau, Slatina, Braila, Iasi si Bistrita-Nasaud. Am luat aceasta decizie deoarece incercam sa ne relocam in spatii situate la parterul cladirilor pentru ca produsele noastre sa aiba o vizibilitate mai mare", a explicat Mirela Gotescu.
Potrivit directorului de marketing al companiei, Staer va miza in continuare pe magazine cu o suprafata de 700 mp.
"Pentru noi magazinele care depasesc 1.000 de metri patrati sunt prea costisitoare", a adaugat ea.
Staer a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 25 de milioane de euro, iar pentru anul acesta reprezentantii companiei estimeaza afaceri de 30 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO