Companii

Spray antigripal pentru toamna

03.07.2003, 00:00 89



Primul vaccin antigripal pe cale nazala a fost aprobat pentru comercializare pe piata americana, de FDA.Este vorba, in acelasi timp, despre primul vaccin impotriva acestei boli, pe baza de virus activ, care a fost aprobat in SUA, precizeaza FDA, in aprobarea pentru introducerea pe piata a produsului FluMist, impotriva virusilor gripali A si B.



Vaccinul este recomandat copiilor de peste cinci ani si adultilor si va fi disponibil in viitorul sezon de vaccinari, in toamna acestui an.Gripa provoaca circa 36.000 de decese pe an in Statele Unite.



Infectia ii afecteaza mai intai pe copiii cu varste cuprinse intre cinci si 14 ani, dar mortalitatea este mai ridicata in cazul persoanelor slabite de alte boli, a copiilor sub doi ani si a celor de peste 65 de ani.Vaccinul va fi eficient in cazul a cel putin trei tulpini de virus gripal pentru sezonul 2003-2004: doua tulpini de virus de tip A, care provoaca cele mai greva epidemii, si o tulpina a virusului de tip B.Produsul este fabricat de societatea americana MedImmune Vaccines din Gaithersburg (Maryland). (A.B.)



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO