Companii

Spitalul privat Nova Vita din Târgu Mureş a deschis un centru imagistic, cu investiţii de 2 mil.euro

Spitalul privat Nova Vita din Târgu Mureş a deschis un...

Autor: Marius Oncu

23.11.2015, 12:07 1232

Echipamentele de diagnosticare imagistică vor fi utilizate pentru a oferi clinicienilor informaţii detaliate cu privire la diverse afecţiuni, cum ar fi tumorile, tulburările neurologice, bolile cardiovasculare şi alte patologii, se arată într-un comunicat al companiei.

Noua unitate a spsitalului Nova Vita are o suprafaţă de 300 de metri pătraţi.

Nova Vita este unul dintre cele mai mari spitale private din Transilvania, cu peste 150 de paturi.

Centrul şi-a început activitatea medicală în luna iulie a anului 2008, înfiinţând prima secţie de îngrijiri paliative şi terapii complementare din judeţul Mureş.

Spitalul a deschis în octombrie 2008 secţia de recuperare medicală, iar în urma investiţiilor şi extinderilor din 2009 şi-au început activitatea farmacia şi laboratorul de analize medicale. La începutul anului 2010 a demarat activitatea primei maternităţi private din judeţul Mureş şi a secţiilor de chirurgie, cardiologie şi radiologie intervenţională.

Spitalul Nova Vita este deţinut de omul de afaceri Virgil Mailat şi alţi membri ai familiei acestuia.

Familia Mailat deţine mai multe societăţi prin care se desfăşoară activitatea Nova Vita, printre care Nova Vita Hospital şi Farmacia Nova Vita. Compania Nova Vita Hospital a înregistrat anul trecut pentru prima dată profit, cu un rezultat pozitiv de 232.800 lei, la o cifră de afaceri de 16,9 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO