Companii

Spitalul Ponderas merge spre 50 mil. lei într-un an în care suprafaţa unităţii se dublează

Alina Ambrozie, directorul executiv al Ponderas şi unul dintre acţionarii minoritari

Pentru 2015 luăm în calcul o creştere a veniturilor de aproximativ 20%.

Alina Ambrozie, directorul executiv al Ponderas şi unul dintre acţionarii minoritari Pentru 2015 luăm în calcul o creştere a veniturilor de aproximativ 20%.

Autor: Ioana David

12.12.2014, 00:07 486

Spitalul Ponderas, profilat pe servicii de chirurgia obezităţii, estimează că anul acesta va înregistra o cifră de afaceri de aproximativ 40 mil. lei (9 mil. euro), în creştere cu 25% faţă de anul anterior. Ponderas, unul dintre cele mai mari spitale private din România, este un business dezvoltat în jurul chirurgului Cătălin Copăescu, unul dintre puţinii medici care pot realiza astfel de intervenţii.

„Evoluţia a fost conform estimărilor făcute în 2013. (…) Creşterea businessului vine ca o reacţie firească în urma obţinerii unor rezultate medicale foarte bune. Totodată, rebrandingul din 2013 şi implicit nişarea spitalului în chirugia metabolică au condus la consolidarea puternică a businessului nostru medical“, a spus Alina Ambrozie, directorul executiv al Ponderas şi unul dintre acţionarii minoritari.

Spitalul a fost inaugurat în 2011 şi este unul dintre ultimele proiecte de dimensiuni mari de pe piaţa de servicii medicale din Capitală. La momentul deschiderii, investiţiile erau de 55 mil. lei (13 mil. euro), însă anul trecut, acţionarii au decis să realizeze un rebranding care a fost estimat la 0,9 mil. lei (0,2 mil. euro).

Încă de la lansare, spitalul a avut o evoluţie ascendentă, urcând de la 13 mil. lei în 2011 (an în care nu a funcţionat integral) la 31 mil. lei în 2013 şi 40 mil. lei anul acesta. Spitalul s-a poziţionat pe o nişă puţin abordată, aceea a chirurgiei obezităţii, care a fost construită în jurului chirurgului Cătălin Copăescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO