Companii

Sphera Group (Pizza Hut şi KFC): Vrem să dublăm reţeaua la 242 de unităţi până în 2022

Mark Hilton

Mark Hilton

Autor: Cristina Roşca

22.11.2018, 00:07 1163

Sphera Franchise Group deţine un to­tal de 131 de restaurante sub mai mul­te branduri şi pe mai multe pieţe şi vrea ca până în 2022 să ajungă la aproape de două ori mai mul­te, adică la 242 de uni­tăţi. Compania ope­rează fran­ciza KFC în Româ­nia, Re­publica Mol­do­va şi anu­mite zone ale Italiei, dar are şi francizele altor bran­duri inter­na­ţionale - Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell - pe piaţa locală.

„Mergem înainte cu ex­pan­siunea, după ce anul trecut am avut 16 des­chideri, în 2018 ne-am bugetat 25-27 de uni­tăţi noi şi suntem în linie cu ce ne-am propus. Mai mult, suntem încre­zători şi pentru 2019 când acce­lerăm la 27-28 de restaurante noi sub toate brandurile şi pe toate pieţele pe care ac­tivăm, deoarece vedem că vin vre­muri de creştere“, spune Mark Hilton, exe­cutivul britanic care con­du­ce toate ope­raţiunile grupului din 2011.

Executivul britanic explică faptul că există două motoare de creştere pen­tru businessul Sphera: extinderea bran­du­rilor deja existente în alte pieţe, cum a fost mutarea de a prelua fran­ciza pen­tru Italia de Nord şi atra­gerea de noi branduri în por­tofoliu pe pieţele unde com­pania deja activează.

„Ne uităm deja la alte pieţe, sunt ţări unde KFC spre exemplu nu este pre­zent. Sunt şi pieţe - cum a fost şi ca­zul Italiei - unde e loc de mai mulţi fran­cizaţi.“ Mark Hilton nu oferă detalii.

Totodată, compania cu afaceri de 620 mil. lei anul trecut se gândeşte să adu­că branduri noi şi în România, având segmente neacoperite, precum ca­fea, burgeri, mâncare asiatică, send­vi­şuri sau deserturi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO