Companii

Sphera Franchise Group duce lanţul KFC în patru gări din Italia, printr-un parteneriat cu operatorul feroviar Grandi Stazioni Retail

Sphera Franchise Group duce lanţul KFC în patru gări...

Autor: Roxana Rosu

02.05.2018, 12:40 416

Sphera Franchise Group,  compania care administrează peste 100 de restaurante în România, va deschide restaurant KFC în patru gări din Italia, prin intermediul unui parteneriat cu Grandi Stazioni Retail S.p.A., compania care administrează 14 dintre cele mai mari staţii feroviare italiene.

Lanţul KFC va fi astfel prezent gările Venezia Santa Lucia, Bari Centrale, Genova Brignole şi Bologna Centrale.

„Acest proiect nou marchează începutul unei colaborări de lungă durată, unde fiecare dintre noi va oferi resursele necesare pentru a obţine cele mai bune rezultate. Cu o experienţă de peste 20 de ani în domeniul restaurantelor cu servire rapidă din România, alături de poziţia strategică deţinută de Grandi Stazioni Retail în gările italiene, suntem încrezători că această oportunitate va oferi rezultate în creştere pentru ambii parteneri. Din punct de vedere strategic, pentru lanţul KFC®, este important să putem satisface nevoile clienţilor noştri şi de a fi cât mai aproape de ei, lucru posibil acum şi pentru cei care călătoresc local şi internaţional, reuşind să le oferim cele mai delicioase produse.", a spus Călin Ionescu, Sole Director US FOOD NETWORK S.r.l., filială a Sphera Franchise Group S.A..

Listată la bursa de la Bucureşti anul trecut, Sphera Franchise Group operează local şi francizele Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell. 

În România, lanţul de restaurante KFC numără 72 de restaurante atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Arad, Botoşani, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Piteşti sau Braşov. De asemenea, KFC România operează două restaurante la Chişinău, Republica Moldova şi trei în Italia.

„Suntem bucuroşi să anunţăm noul parteneriat alături de Sphera Franchise Group S.A., care vizează dezvoltarea restaurantelor KFC® în cadrul staţiilor feroviare italiene. Vizitate de peste 750 de milioane de turişti anual, staţiile au potenţial economic ridicat. De aceea, am identificat în brandul KFC® un partener strategic care va reuşi să ne ofere sprijin în atingerea scopului nostru, şi anume oferirea unei game variate de produse alimentare în cadrul staţiilor.", a declarat Alberto Baldan, Chief Executive Officer Grandi Stazioni Retail S.p.A.

Cel mai mare acţionar în cadrul Sphera Franchise Group este Radu Dimofte, cu o deţinere de 43,67%, în timp ce Nicoale Badea figurează în prezent cu un pachet de 20%, iar Lucian Vlad cu 10,99%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO