Companii

Spaţiul din rond de la Piaţa Obor, ocupat în mod tradiţional de restaurante precum Pizza Dominium sau Calif, a devenit acum cazinou

Cazinourile au prosperat în ultimii ani, ocupând multe dintre spaţiile stradale de top.

Cazinourile au prosperat în ultimii ani, ocupând multe dintre spaţiile stradale de top.

Autor: Cristina Roşca

29.09.2020, 18:20 4752

În zonă, pe o rază de câteva sute de metri, sunt peste zece cazinouri şi săli de jocuri de noroc care au ocupat treptat spaţiile unde anterior funcţionau terase, restaurante sau chiar farmacii ori patiserii.

Spaţiul din rond de la Obor, în care a funcţionat timp de zece ani un local Pizza Dominium şi apoi alţi doi un restaurant al grupului Calif, este acum ocupat de o sală de jocuri-cazino. Schimbarea vine într-o perioadă în care foarte multe localuri HoReCa din stradal se închid, iar foarte multe săli de jocuri se deschid. Această tendinţă nu ţine doar de pandemie, ci datează de mai multe vreme, jucătorii din HoReCa invocând chirii mult peste nivelul sustenabil. Pandemia doar a accelerat trendul.

De altfel, fostul CEO al lanţului de pizzerii Pizza Dominium spunea în 2016-2017 că închiderea localului de la Bucur Obor după zece ani de funcţionare în acelaşi loc a venit ca urmare a faptului că chiriile sunt mari în zonele stradale astfel că doar farmaciile şi cazinourile îşi permit să plătească preţurile cerute de proprietari. Această situaţie era vala­bilă acum 3-4 ani şi este valabilă şi azi. Între timp, lanţul Pizza Dominium a închis operaţiunile din România care în cel mai bun moment ajunseseră la zece pizzerii pe plan local.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO