Companii

Spaniolii de la Ibiza investesc 67 mil. euro intr-un proiect imobiliar in Baneasa

Spaniolii de la Ibiza investesc 67 mil. euro intr-un proiect imobiliar in Baneasa

Investitiile totale in proiectele derulate de Ibiza House vor depasi 90 mil. euro

10.10.2006, 18:52 70

Grupul imobiliar spaniol Ibiza House va investi 67 de milioane de euro intr-un complex imobiliar cu 304 apartamente in Baneasa - Bucuresti, in spatele Scolii Americane.
In urma acestui proiect, investitiile spaniolilor pe piata romaneasca vor ajunge la peste 90 de milioane de euro, potrivit reprezentantilor Ibiza House.
Proiectul Ibiza Sol este primul complex imobiliar de apartamente care va fi livrat pe piata de spanioli, pana in prezent fiind dezvoltate doar proiecte de vile. Grupul Ibiza a dezvoltat toate proiectele sale in zona Baneasa - Pipera, printre proiectele finalizate numarandu-se Ibiza Residential, Ibiza Club si Ibiza Golf. "In viitorul apropiat ne vom extinde activitatea si in zonele centrale ale Bucurestiului.
Pana in prezent au fost finalizate trei complexuri rezidentiale, cu un numar total de 72 de vile, iar alte doua complexuri, Ibiza Golf & Light si Ibiza Sol, se afla in constructie", afirma reprezentantii companiei.
Suprafata totala a proiectului Ibiza Sol va fi de circa 38.000 mp, din care 12.000 mp vor fi spatiu verde. Proiectul va avea 14 blocuri de apartamente de lux, 2 piscine, 1 teren de minigolf si 2 cladiri multifunctionale. Ibiza Sol va cuprinde 76 de apartamente cu doua camere, 144 cu trei camere si 84 de apartamente cu patru camere.
Ibiza Residential a fost primul complex rezidential dezvoltat de spanioli in Bucuresti, situat in zona Baneasa-Iancu Nicolae, in apropierea Gradinii Zoologice.
In prezent sunt circa 15-20 de companii spaniole de real estate pe piata romaneasca, iar numarul acestora va creste in urmatorii ani, potrivit reprezentantilor Biroului Comercial din cadrul Ambasadei Spaniei.
Companiile spaniole de real estate au cumparat puternic in ultimul an terenuri in Capitala si in marile orase pentru a dezvolta proiecte imobiliare, potrivit jucatorilor din domeniu. Investitorii spanioli sunt interesati de potentialul pe care il ofera piata romaneasca in comparatie cu cea spaniola. Piata locala seamana cu cea spaniola de acum 15 ani, cand a inceput dezvoltarea puternica in real estate, potrivit jucatorilor spanioli.
Companii precum Riofisa, HI Grupo, Grupo I, Fadesa, Agofer cauta sa dezvolte proiecte imobiliare pe piata locala, dupa ce s-au asezat deja in Polonia sau Ungaria.
In prezent, singurele companii spaniole care au anuntat proiecte in afara de Ibiza sunt Riofisa, Hercesa, Prasa sau Invarsa.
Riofisa a anuntat recent ca va dezvolta in parteneriat cu firma Tiriac Investments Limited doua proiecte imobiliare in Timisoara si Brasov, a caror valoare depaseste 260 de milioane de euro.
Proiectul din Timisoara, in valoare de 150 de milioane de euro, va fi finalizat in anul 2009 si va include un centru comercial cu suprafata construita totala de aproximativ 60.000 de metri patrati, 1.800 de locuinte, precum si un centru comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO