Companii

Spaniolii de la GED preiau cu 12 milioane de euro cea mai mare tipografie

Spaniolii de la GED preiau cu 12 milioane de euro cea mai mare tipografie
03.05.2010, 23:11 58

Compania spaniola de private equity GED a achizitionat 92% dincapitalul companiei tipografice Infopress, cea mai mare din Europade Sud-Est, pentru 12 milioane de euro, suma destinata platilorpartiale catre furnizori si banci, dar si constituirii delichiditati pentru extinderea activitatii in regiune.

GED este al treilea fond de investitii intrat in actionariatulcelei mai mari tipografii romanesti. In anul 2005, holdingulislandez Kvos a cumparat integral pachetul de actiuni altipografiei, pentru o suma estimata la 25 de milioane de euro de laBaring Central European Fund, intrat in actionariat la inceputulanilor 2000. Veniturile inregistrate de Infopress in 2009 s-auridicat la aproximativ 45 milioane euro, iar EBITDA a fost de 3,5milioane euro, compania estimand venituri de 57 milioane euro si ocrestere de peste 15% a EBITDA (profitul operational), potrivitGED. Grupul avea datorii totale de peste 201,6 mil. lei la fineleanului 2008, conform celor mai recente informatii disponibile pesite-ul Ministerului Finantelor.

Prin aceasta achizitie, compania GED, condusa local de RobertLuke , isi mareste portofoliul la opt companii detinute in Europade Est, dintre care sapte companii sunt localizate in Romania(Happy Tour, Diamedix, Total Energy Business, Rosegur, Fonomat siRED). GED investeste pe piata locala de peste zece ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO