Companii

Soţii Muntmark vor să înceapă noi proiecte eoliene în judeţul Constanţa

Autor: Mediafax

14.11.2010, 23:44 142

Mai multe firme deţinute de soţii Emanuel şi Maria Muntmarksolicită Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa avize demediu pentru realizarea unor parcuri de turbine eoliene de până la664 MW, capacitate apropiată de puterea unui reactor de la centralanucleară de la Cernavodă.

Firmele Vulturu Wind Farm, Energo Wind Prod şi Vulturu Power Parkau solicitat obţinerea acordului de mediu pentru construirea a treiparcuri eoliene în localităţile Vulturu, Crucea şi Pantelimon,toate din judeţul Constanţa. Cele trei parcuri eoliene ar urma săaibă instalate turbine eoline cu capacităţi de până la 342 MW. Deasemenea, firmele Saraiu Wind Farm Parc şi Crucea Wind Farm vor săconstruiască parcuri eoliene de cel mult 322 MW în extravilanulcomunelor Vulturu, Crucea, Saraiu şi Pantelimon. Construirea celor664 MW ar putea presupune investiţii de 1,1 miliarde euro, având învedere costul mediu de 1,7 milioane euro pentru producerea unui MWeolian. Implicat în mai multe proiecte eoliene în România, EmanuelMuntmark a vândut în acest an companiei OMV Petrom un proiecteolian în judeţul Constanţa, valoarea estimată a tranzacţiei fiindcuprinsă între 7 şi 9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO