Companii

Sorin Preda, Global Vision: Constanţa este cel mai mare hub de forţă de muncă neexploatat din România

Sorin Preda, CEO al dezvoltatorului Global Vision

Sorin Preda, CEO al dezvoltatorului Global Vision

Autor: Mădălina Dediu Panaete

29.03.2019, 00:07 2517

Sorin Preda, CEO al dezvoltatorului Global Vision, crede că intrarea în Schengen vă mări chiar şi de zece ori traficul de containere din Portul Constanţa, însă deocamdată spune că judeţul este ocolit de investitori, deşi îl vede perfect ca poziţionare pentru business.

„Constanţa este din punc­tul meu de vedere cel mai ma­re hub de forţă de mun­că neex­ploa­tat din Româ­nia. Vor­bim de un judeţ cu o popu­laţie de aproape 600.000 de locui­tori. Jude­ţul este de­ser­vit de toate mijloa­cele de trans­port, de la cel fluvial pe Dună­re şi na­val pe Marea Neagră pâ­nă la cel pe auto­stradă şi calea ferată. Are şi două ae­ro­porturi. Con­stan­­ţa este locaţia perfectă, se află pe cori­do­rul IV paneuropean, dar cu toate acestea este ocolită de investitori de aproape 30 de ani“, a spus Sorin Preda în cadrul conferinţei  ZF Transport, Logistics & Auto­motive Summit 2019.

 Constanţa se află între cele mai puternice zece judeţe din România, după cifra de afaceri totală a companiilor din judeţ, însă vine abia pe locul opt după Braşov, Argeş sau Timiş, zone pe care le devansează ca număr de locui­tori, dar nu ca business.

Anul trecut, Global Vision a cumpărat 100 de hectare în apropierea Portului Constanţa şi a demarat procedurile pentru a dezvolta un proiect de spaţii logistice şi industriale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO