Companii

Sony acuza UE ca aduce haosul in divertisment

16.07.2000, 00:00 18



Sony Music Entertainment, una dintre cele mai mari companii europene din domeniul indsutriei divertismentului, a lansat un atac virulent fata de planurile Uniunii Europene de standardizare a legislatiei dreptului de autor, avertizand ca modificarea actualelor standarde va produce un haos total.

"Este un nonsens total, este complet impracticabil si nu-mi pot imagina ca adoptarea urgenta a unor masuri va rezolva problema muzicii pe Internet", a declarat Paul Russell, presedintele companiei.

El spune ca piata europeana a divertismentului, care atrage anual 6,86 miliarde de dolari, este amenintata de noile reguli fata de care membrii UE au cazut de acord luna trecuta.

"Aceste reguli permit producatorilor din domeniu sa adopte reguli diferite in tari diferite, atunci cand de fapt ar rebui sa adopti regula pietei unice europene. Cum poti sa faci acest lucru ?", spune Russell.

Companiile muzicale doresc introducerea unor masuri tehnice care sa previna copierea ilegala a muzicii de pe Internet pe compact discurile utilizatorilor.

Directivele UE permit insa fiecarui guvern in parte sa intervina si sa introduca propriile reguli.

Actualul stadiu al tehnologiei permite companiilor din domeniul muzical sa inregistreze albume pe Internet urmand ca ulterior clientii sa le cumpere cu ajutorul unor parole platite cu carti de credit.

"E ca si cum ai pune etichete la jeansi care sa averrizeze clientii sa nu puna mana pe marfa", a adaugat Russell.

Pirateria in domeniul divertismentului a avut un efect major asupra industriei tinand cont de faptul ca anul trecut, peste 60 de milioane de CD-uri au fost vandute ilegal provocand o pierdere de peste 40 milioane dolari. In plus, producatorii din domeniu estimeaza ca pierderile provocate de pirateria prin internet sunt inestimabile.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO