Companii

Sondaj PwC România: ANAF va depista şi sancţiona mai uşor contribuabilii incorecţi datorită introducerii fişierului standard de raportare

Sondaj PwC România: ANAF va depista şi sancţiona mai...

Autor: Roxana Rosu

16.11.2020, 13:52 961

Aproape 60% dintre companiile participante la un sondaj realizat de PwC România sunt de părere că principalele avantaje ale implementării SAF-T (Standard Audit File - Tax) pentru administraţia fiscală vor fi identificarea corectă şi sancţionarea fermă a comportamentelor neconforme.

De asemenea, 47% dintre respondenţi se aşteaptă ca perioada de derulare a inspecţiei fiscale să scadă, iar gradul de colectare a taxelor să crească.

Raportul SAF-T, fişierul standard de raportare, ar urma să fie implementat anul viitor, potrivit unui anunţ recent al ANAF, fiind în prima etapă un program pilot pentru marii contribuabili. Ulterior, noul format de raportare ar trebui să devină obligatoriu pentru toate companiile înregistrate în scopuri de TVA.

SAF-T reprezintă un set de raportări periodice de informaţii, într-un format predefinit, pe baza informaţiilor din evidenţele contribuabililor, din aria impozitelor directe şi celor indirecte aplicabile la nivelul persoanelor juridice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO