Companii

Sonae Sierra a luat 4,5 mil. euro de la BRD pentru mallul River Plaza

18.08.2009, 17:18 30

Compania portugheza de dezvoltare imobiliara Sonae Sierra, care detine centrul comercial River Plaza din Ramnicu Valcea, a decis majorarea capitalului social al societatii cu 4,5 mil. euro (18,9 mil. lei), finantarea fiind asigurata printr-un credit contractat anul trecut de la BRD Groupe Societe Generale, potrivit informatiilor publicate in Monitorul Oficial.

Astfel, capitalul centrului comercial din Valcea va fi majorat de la 9,2 mil. lei la 28,1 mil. lei, varsat integral in numerar si divizat in 2,8 milioane parti sociale cu valoarea nominala de 10 lei fiecare.

River Plaza va detine astfel 2,78 milioane parti sociale, cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, valoarea totala ridicandu-se la 27,8 mil. lei, reprezentand 99% din capitalul social al societatii. Sierra Investments Holdings va detine 1% din capital, respectiv 28.140 de parti sociale cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, valoarea totala a participatiei ridicandu-se la 0,281 mil. lei.

Reprezentantii companiei nu au oferit informatii suplimentare cu privire la destinatia majorarii de capital pana la inchiderea editiei.

Sonae Sierra a preluat centrul comercial River Plaza Mall la inceputul anului 2007, pentru 23,2 mil. euro, in conditiile in care la sfarsitul aceluiasi an valoarea de piata a centrului comercial a fost estimata la 42,7 mil. euro, cu peste 84% mai mult decat suma platita la achizitie, potrivit proprietarului complexului. River Plaza are o suprafata inchiriabila de 12.360 mp.

De asemenea compania portugheza a preluat la inceputul lunii iunie anul acesta activitatea de inchiriere a proiectului Grand Arena din sudul Bucurestiului, detinut de francezii de la Euroinvest.

Portughezii de la Sonae Sierra detin aproximativ 47 de centre comerciale in Portugalia, Spania, Italia, Germania, Grecia, Romania si Brazilia. Activitatea companiei portugheze pe piata locala mai cuprinde administrarea centrului comercial Arena din Bacau, precum si trei proiecte de dezvoltare, in Craiova, Ploiesti si Bucuresti, a caror constructie este momentan blocata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO