Companii

Somaco, businessul cumpărat de elveţienii de la Holcim, a făcut afaceri de 278 mil. lei în 2020, în scădere cu 6%

Somaco, businessul cumpărat de elveţienii de la Holcim,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.06.2021, 18:00 272

♦ La începutul acestui an, Sorin Miron, directorul general al Somaco Grup Prefabricate, spunea că firma îşi direcţionează investiţiile din 2021 către diversificarea gamei de produse, dar şi către digitalizare.

Somaco Grup Prefabricate, compania prin care este operat businessul din construcţii Somaco, şi-a redus cifra de afaceri cu 6% în 2020, până la 278 de milioane de lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul însă s-a majorat cu 37%, ajungând la 28,1 milioane de lei, în vreme ce numărul mediu de angajaţi s-a meţinut constant la aproximativ 830.

Somaco şi-a transferat în 2018 întreaga activitate a grupului pe o singură companie – Somaco Grup Prefabricate, în trecut rezultatele fiind împărţite şi cu alte două firme, parte a aceluiaşi grup.

La începutul acestui an, Sorin Miron, directorul general al Somaco Grup Prefabricate, spunea că firma îşi direcţionează investiţiile din 2021 către diversificarea gamei de produse, dar şi către digitalizare. Compania a fost cumpărată în 2019 de grupul Holcim şi are aproape 900 de angajaţi, un număr constant în ultima perioadă. Împreună cu Holcim, grupul ajunge la aproximativ 1.700 de oameni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO