Companii

Somaco a instalat o linie nouă de producţie de elemente prefabricate la fabrica de la Roman

Autor: Ioan Dornescu

28.06.2011, 00:00 134

Producătorul de materiale de construcţii Somaco GrupPrefabricate, controlat de compania suedeză de investiţii OresaVentures, a instalat o linie nouă de producţie de elementeprefabricate din beton pentru sisteme de apă şi canalizare lafabrica de la Roman, prima fază a investiţiei necesitând fonduri deaproximativ trei milioane euro.

Prin finalizarea acestui proiect, Somaco Grup Prefabricate adevenit singurul producător de elemente vibropresate din betonpentru sisteme de apă şi canalizare din Moldova, se arată într-uncomunicat al companiei. Piaţa de prefabricate din beton esteestimată la 400.000 mc, din care segmentul prefabricatelor pentruapă şi canalizare acoperă 20%, potrivit datelor companiei.

Compania suedeză de investiţii activează în principal în EuropaCentrală şi de Est şi este prezentă în România din 1997. Printrecompaniile din România aflate în prezent în portofoliul Oresa senumără Fabryo (100%), Somaco Grup Prefabricate (100%), Kiwi Finance(aproximativ 80%) şi Trinity (aproximativ 60%). Oresa a investitpână în prezent peste 150 de milioane de euro în Europa Centrală şide Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO