Companii

Solvay, in vizorul FDA

23.05.2003, 00:00 12

Compania belgiana de produse chimice si farmaceutice Solvay a declarat ca va insista asupra eficientei medicamentului Estratest in fata autoritatilor medicale si va pune in discutie noi aplicatii ale terapiei hormonale, conform Reuters.
Food and Drug Administration (FDA) a contestat, la inceputul lunii aprilie eficienta unei terapii pe baza de hormoni impotriva puseurilor de caldura la femei si a precizat ca si alte intrebuintari pentru care nu a fost inca autorizat trebuie dovedite.
Solvay a creat o combinatie de hormoni cunoscuta sub numele de Estratest si sustine siguranta si eficienta produsului.
"Vom furniza FDA informatiile pe care le solicita despre eficienta Estratest pentru intrebuintarile curente si, in paralel, vom discuta cu FDA despre noi indicatii pentru Estratest," a declarat un purtator de cuvant Solvay.
Intalnirea dintre responsabilii companiei si FDA este prevazuta pentru luna iulie.FDA este constienta de faptul ca produsele pe baza de hormoni sunt prescrise pentru disfunctii sexuale la femei, desi acest lucru nu figureaza in aprobarea acordata in 1976.



 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO