Companii

Snack Attack aduce pe piata lantul de cafenele Coffee Heaven printr-un joint-venture

25.06.2007, 20:23 56

Compania Snack Attack, care detine lantul de magazine cu acelasi nume si o fabrica de sandwich-uri in Baneasa, va deschide prima cafenea Coffee Heaven din Romania in toamna acestui an, printr-o investitie de 200.000 de euro. Aceasta va fi realizata printr-un joint venture intre companiile Snack Attack si Coffee Heaven.
Locatia cafenelei va fi un spatiu de aproximativ 60 de metri patrati inchiriat in centrul comercial Baneasa Shopping City, a carui inaugurare este programata pentru luna noiembrie.
Pe piata locala au intrat recent alte lanturi de cafenele cu notorietate pe pietele din UE, precum Starbucks si Costa Coffee.
Coffee Heaven, cu sediul central la Varsovia, este o companie listata la Bursa din Londra si detine in prezent 67 de cafenele in Polonia, Cehia, Letonia, Bulgaria si Slovacia.
Snack Attack isi va dezvolta, in acelasi timp, reteaua de magazine si cea de distributie in benzinarii si lanturi de magazine mari.
Pana la finele anului, compania va investi intre 450.000-675.000 de euro in deschiderea altor 9 magazine, dintre care 7 unitati pe piata din Capitala.
"Vom ajunge la investitii de peste 300.000 de euro in sistemul propriu de distributie, pentru a acoperi alte cinci judete ale tarii, Valcea, Sibiu, Alba, Cluj si Targu Mures. Intram mai intai in benzinarii, alaturi de partenerii nostri Petrom, Mol, Agip si Lukoil, urmand apoi magazinele key-account. In acelasi timp, cautam locatii in zone de birouri din orasele mari ale tarii", a declarat Florin Balu, managing director al Snack Attack.
Compania a decis anul trecut infiintarea unui sistem propriu de distributie in alte magazine decat cele proprii.
"Datorita conditiilor speciale de transport pentru produsele noastre care au termen de garantie foarte redus, nu am gasit un furnizor de servicii de distributie care sa raspunda cerintelor noastre, astfel incat ne-am format propria platforma de distributie. La fel s-a intamplat cu furnizorii de paine, la care vom renunta odata cu deschiderea propriei fabrici de paine, in acest an", a adaugat Florin Balu.
Snack Attack va finaliza in acest an o fabrica de paine la Balotesti, printr-o investitie de 1,5 mil. euro, si are planificata mutarea unitatii de productie a sandviciurilor din Baneasa in comuna Balotesti, in urmatorii 2 ani. Noua facilitate, situata pe un teren de trei hectare achizitionat in urma cu doi ani, va tripla capacitatea de productie actuala a Snack Attack, pana la 100.000 de sandviciuri pe zi.
Planurile companiei prevad distributia painii produse in Balotesti si in retelele de key-account cu care colaboreaza, printre care Metro Cash&Carry, Carrefour sau Cora.
"Ideea de franciza nu se numara, pentru prezent, printre metodele de dezvoltare ale Snack Attack", a spus Florin Balu.
Compania isi va finanta extinderea capacitatii de productie prin credite bancare.
Anul trecut, actionarii Snack Attack au realizat o majorare de capital de 800.000 de euro, dintre care 200.000 a reprezentat aportul lui Alistair Willis, un om de afaceri britanic care a intrat in afacere in 2006, cu o participatie minoritara (18%). Restul actiunilor sunt detinute de investitori englezi, printre care unul dintre fondatorii companiei, Greig Simon Alastair Benjamin.
Snack Attack estimeaza vanzari de 7 mil. euro in acest an, in crestere cu 75% fata de valoarea de 4 milioane inregistrata in 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO