Companii

Sînziana Pardhan, Colliers: Noile clădiri de birouri vor pune în mişcare şi clădirile vechi, care vor fi cumpărate şi renovate pentru a rămâne în piaţă

Sînziana Pardhan, Colliers: Noile clădiri de birouri...

Autor: Bogdan Alecu

16.12.2016, 00:05 446
Sînziana Pardhan, associate director în cadrul depar­ta­men­tului de investiţii în zona Europei Centrale şi de Est a companiei de consultanţă imobiliară Colliers, spune că pe măsură ce pe piaţa locală vor intra 700.000 de metri pătraţi de noi spaţii de birouri, acestea vor pune presiune şi pe cele vechi.

În contextul în care jucătorii din piaţă estimează că pe lângă nou-intraţi, clădirile noi de clasă A vor atrage şi companii care deja au activitate pe piaţa locală şi fie vor birouri noi, fie să se consolideze sau să se extindă, clădirile vechi vor înregistra pierderi de chiriaşi.

„Vom vedea în perioada următoare clădiri mai vechi care să fie cumpărate şi renovate pentru a fi actualizate la noile standarde, pentru a rămâne competitive pe piaţă. Atunci când ai o clădire veche trebuie să te diferenţiezi cu ea. De obicei vii cu un preţ mai mic, însă trebuie să oferi un standard decent pentru a aduce chiriaşi. Dar proprietarul actual nu are neapărat fondurile pentru a o moderniza, aşa că vrea să facă un exit şi o vinde“, explică Sînziana Pardhan. Directorul asociat al Colliers spune că şi pe măsură ce noile clădiri se dezvoltă într-o zonă, vor profita de pe urma lor şi clădirile mai vechi din zona respectivă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO