Companii

Sindicatele GE sau inteles cu patronatul

30.06.2000, 00:00 18



Doua sindicate - cele mai mari din cele 14 care au amenintat cu greva compania General Electric - au anuntat miercuri ca recomanda membrilor lor sa accepte varianta finala de contract de munca oferita de GE, anunta Reuters. Circa 38.000 de sindicalisti din GE au amenintat ca intra in greva incepand cu 8 iulie daca nu se incheie un nou contract de munca pe trei ani. Aspectele cele mai problematice erau securitatea locului de munca, pensiile si asigurarile de sanatate.

GE, compania cea mai mare companie din lume din punctului de vedere al capitalizarii bursiere, nu a mai avut o greva de nivel national din 1969. Dupa zile de negocieri intensive, tinute la New York, GE a avansat luni ceea ce a considerat a fi oferta sa finala. "Suntem multumiti ca am fost anuntati, de catre International Union of Electronic Workers (IUE) si United Electrical Workers of America (UE), ca au fost de acord in unanimitate cu noile contracte de munca si ca le-au recomandat pentru ratificare membrilor de sindicat", a anuntat GE intr-o declaratie. IUE si UE au impreuna circa 26.000 de membri de sindicat din GE, a spus Lauren Asplen, purtatorul de cuvant al Comitetului pentru Negocieri Coordonate.

Noul pact va reprezenta cel mai bogat pachet economic din istoria negocierilor IUE - GE, a apreciat IUE. Valoarea acestui pachet economic va depasi 1 miliard de dolari, iar salariul unui muncitor obisnuit ar urma sa creasca de la circa 800 $ pe saptamana la 910 $ pana la momentul in care contractul va expira, in iunie 2003, a mai spus IUE.

Cursul actiunile GE a fost in crestere, in cursul dupa-amiezii, la Bursa din New York. A fost tranzactionat un numar de 4,9 milioane actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO