Companii

Sincu, E&Y: Modul în care funcţionează sistemul fis­cal în România nu încurajează dez­vol­ta­rea antreprenorilor din „categoria grea“

Sincu, E&Y:  Modul în care funcţionează sistemul...

Autor: Dana Ciriperu

22.06.2014, 10:02 240

Aşteptăm semne de încurajare din par­tea autorităţilor care să dea încre­dere antreprenorilor români să înfiin­ţe­ze şi să utilizeze pentru investiţiile lor struc­turi de tip holding din România, structuri care să reprezinte bazele de creştere pen­tru afaceri peste plafonul de un mi­liard de euro, a spus Gabriel Sincu, director executiv asistenţă fiscală la EY România. 

El atrage atenţia că pe plan local sunt puţine afaceri de peste un miliard de euro, indiferent că vor­bim de companii de stat, multinaţionale sau antreprenori. Datele ZF arată că în 2013 doar 12 firme active pe piaţa româ­neas­că au depăşit acest prag.

În opinia lui Sincu, modul în care funcţionează sistemul fis­cal în România nu încurajează dez­vol­ta­rea antreprenorilor din „categoria grea".

"Există afaceri de succes şi oa­meni care stau în spatele lor, dar din raţiuni fiscale acestea sunt deţinute în mul­te ca­zuri de structuri de tip holding înre­gis­tra­te în afara României", a precizat el. 

Ion Ţiriac, Alin Niculae sau Radu Timiş sunt doar câţiva dintre antrepre­no­rii care nu figurează direct în struc­tu­ra de acţionariat a companiilor pe care le-au înfiinţat, ci prin intermediul unor fir­me înregistrate în Cipru sau Olanda. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO