Companii

Simtel Team, firmă de tehnologie fondată de Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău, atrage 13,7 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat şi pregăteşte listarea la BVB

Simtel Team, firmă de tehnologie fondată de Iulian...

Autor: Roxana Rosu

28.05.2021, 16:38 3119

Simtel Team (simbol bursier SMTL), companie românească de inginerie şi tehnologie, a atras 13,7 milioane lei de la 154 de investitori, printr-un plasamentului privat prin care acţionarii au vândut 15% din capital, acţiunile urmând să fie listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti în următoarele săptămâni.

Plasamentul a fost intermediat de BT Capital Partners, divizia de investment banking Grupului Financiar Banca Transilvania, iar Cornerstone Communications a asistat compania în calitate de Consultant Autorizat.

„Mulţumim investitorilor pentru sprijinul oferit în ultimele luni şi le urăm bun-venit tuturor noilor acţionari. Capitalul atras de la Bursa de Valori Bucureşti va contribui la trecerea Simtel la nivelul următor. Astăzi, ne aflăm într-un moment unic în dezvoltarea companiei noastre, deoarece contextul este favorabil pentru toate cele trei linii de activitate - energie regenerabilă, telecomunicaţii şi automatizări industriale. Suntem încântaţi de oportunităţile pe care ni le oferă piaţa de capital şi cu siguranţă vom folosi activ finanţarea alternativă în următorii ani, pentru a ne menţine şi a ne dezvolta poziţia de lider în România, precum şi pentru a livra şi mai multe proiecte în străinătate,” a declarat Iulian Nedea, CEO şi cofondator Simtel Team.

Simtel Team a fost înfiinţată în anul 2010 de către trei absolvenţi ai Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău.

Compania activează în trei domenii de business: energie regenerabilă, telecomunicaţii, şi automatizare industrială, iar pentru fiecare dintre aceste linii de afaceri livrează proiecte atât în ​​România, cât şi în străinătate. Principalele servicii furnizate de Simtel, orientate per linie de business sunt: construire la cheie şi mentenanţă pentru centralele electrice fotovoltaice, servicii la cheie de construire a reţelelor de comunicaţii mobile pentru operatorii de telecomunicaţii, şi automatizarea proceselor industriale prin linii de producţie automatizate, acţionări electrice şi roboţi industriali.

În cadrul plasamentului privat, care a început în data de 27 mai, un total de 1.055.000 de acţiuni, respectiv 15% din capitalul social al companiei, au fost vândute investitorilor la preţul de 13 lei pe acţiune.

La plasament au participat 154 de investitori individuali şi profesionişti. Oferta s-a închis anticipat în prima zi, pe fondul unei suprasubscrieri de 3,15 ori, investitorii plasând ordine în valoare totală de 43,15 milioane de lei.

Pentru a atrage o structură de participare diversificată, oferta a avut o limită superioară de participare, în baza căreia investitorii puteau subscrie maxim 25.000 de acţiuni.

În urma încheierii cu succes a plasamentului, capitalizarea anticipată a companiei se situează la aproximativ 92 milioane de lei.

 În urma plasamentului privat, acţionarii sunt Iulian Nedea, cofondator şi CEO deţine 28,2% acţiuni, Sergiu Bazarciuc, cofondator şi COO deţine 27,4% din acţiuni, Radu Vilau, cofondator şi CTO deţine 27,4%, angajaţii Simtel deţin 2% din acţiuni, în timp ce investitorii BVB deţin 15% din acţiuni.

Odată ce acţiunile SMTL vor intra la tranzacţionare pe piaţa AeRO, free-float-ul companiei va fi de 17%.

Din suma de 13,7 milioane de lei atrasă, aproximativ 40% din capital va fi utilizat pentru investiţii în divizia de energie regenerabilă, 30% pentru tranzacţii de tip M&A, iar 25% din suma totală vor reprezenta investiţii în dezvoltarea de proiecte fotovoltaice pe sol până la stadiul ready-to-build. Restul de 5% din capitalul atras va fi utilizat pentru dezvoltarea unei platforme de monitorizare şi operare a staţiilor de încărcare pentru maşinile electrice

În 2020, Simtel Team a înregistrat o cifră de afaceri de 42 milioane de lei, EBITDA de 5,8 milioane de lei şi un profit net de 4 milioane de lei. Din cifra totală de afaceri generată în 2020, 69% din venituri au provenit din proiecte în domeniul energiei regenerabile, 28% din proiecte de telecomunicaţii şi 2% din proiecte în domeniul automatizării industriale. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO