Companii

Silviu Pop, Colliers: Yield-urile proiectelor de birouri s-au comprimat spre 6,75% şi recent au avut loc tranzacţii şi sub acest prag. Dedeman a cumpărat de la Atenor birourile Dacia One cu un randament sub 6,75%, valoarea tranzacţiei fiind de circa 50 mil. euro

Silviu Pop, Colliers: Yield-urile proiectelor de birouri...

Autor: Bogdan Alecu

28.09.2021, 12:30 170

Valoarea celor mai mari cinci tranzacţii cu proiecte office a ajuns la 341 mil. euro în primele nouă luni din 2021, potrivit datelor Colliers.

„În mod clar există o piaţă a investitorilor care caută produse de top, poate chiar active trofeu pentru care investitorii sunt dispuşi să plătească mai mult; în acelaşi timp, există şi tranzacţii şi interes tot mai mare pentru activele de tip „value add”, unde cu planul şi investiţiile potrivite se pot obţine câştiguri mari. Cu alte cuvinte, există un palier mare de active şi un palier mare de investi­tori, dar cu siguranţă că activele de top sunt cele mai vizibile din prisma valorii tranzacţiei.

Proiectele mixte (în care com­ponentele diverselor segmente imobi­liare sunt semnificative ca scară) sunt o pastilă ceva mai greu de digerat pentru un investitor/dezvoltator toc­mai din cauza complexităţii, a costu­rilor ceva mai mari de dezvoltare (inclusiv din partea băncilor finanţa­toare). De exemplu, orice proiect nou mai mare de birouri caută să aducă şi o componentă de retail pentru a îmbunătăţi atractivitatea clădirii pentru chiriaşi, prin adăugarea unor servicii utile“, a spus Silviu Pop, Head of Research la Colliers România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO