Companii

SIF Moldova: pretul la Sidex, tot prea mic

26.08.2003, 00:00 21



SIF Moldova considera in continuare ca pretul oferit de LNM Holdings pentru preluare a unui pachet de 8,4% din capitalul social al combinatului Ispat Sidex, in vederea delistarii societatii de la Bursa Electronica Rasdaq, de 10.000 de lei/actiune, este prea mic.



"Inca nu ne-am hotaraat daca o sa subscriem sau nu. Mai cautam o solutie. Dar trebuie spus ca noi consideram ca nici acest pret nu exprima si nu corespunde cu valoarea reala a societatii. Din punctul de vedere al SIF Moldova, orice vanzare sub valoarea nominala reprezinta o pierdere ", a declarat Matei Alexandru, presedintele SIF Moldova.



Pretul oferit este in crestere cu 110 lei fata de anuntul de oferta publicat in luna mai.



Grupul LNM detine un pachet de actiuni reprezentand 91,5% din capitalul social al combinatului si este obligat sa efectueze o oferta publica de preluare a restului actiunilor. Valoarea totala a ofertei se ridica la 648,8 miliarde lei (aproximativ 17,6 milioane euro), fata de 641,7 miliarde lei ( 17,1 milioane euro) oferit de LNM in luna mai.



SIF Moldova, care este cel mai important actionar minoritar, cu peste 6% din actiuni, a contestat in luna mai modul de calcul al pretului de oferta anuntat de LNM, afirmand ca ii aduce pierderi, pentru ca actiunile sunt inregistrate in portofoliul sau la valoare nominala.



Actionarii vor putea subscrie in cadrul ofertei pana la data de 9 septembrie, intermediarul operatiunii fiind societatea de valori mobiliare Raiffeisen Capital & Investment.



Actiunile combinatului sunt cotate la Bursa Rasdaq, ultimul pret de tranzactionare fiind, in sedinta de miercuri, de 8.200 lei/actiune. Ispat Sidex are un capital social de 19.190 miliarde lei, impartit in 767,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 25.000 lei.



Grupul LNM are o cifra de afaceri anuala de aproximativ sase miliarde dolari si 70.000 de angajati. Firma LNM Holdings NV, inregistrata in Antilele Olandeze, este detinuta de omul de afaceri Lakshmi N. Mittal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO