Companii

SIF Banat-Crisana vrea lant hotelier

28.02.2003, 00:00 17

SIF Banat-Crisana intentioneaza sa infiinteze in aproximativ cinci ani un lant hotelier care sa reuneasca structurile de cazare la care compania este actionar, situate in principalele orase din zona de vest a Romaniei.
"Proiectul vizeaza realizarea unor structuri de cazare sau reabilitarea unor unitati deja existente, pe termen mediu fiind vorba de amenajarea a 10-11 hoteluri. SIF Banat-Crisana nu detine multe hoteluri pentru ca majoritatea societatilor cu profil turistic au fost preluate initial de SIF Transilvania. Din acest motiv, urmeaza sa transformam o serie de active neutilizate, situate in aproape toate marile orase din zona, in hoteluri de doua si trei stele, destinate mai ales turismului de tranzit", a declarat Carmen Dumitrescu, director general adjunct al societatii.
Pentru 2003, SIF Banat-Crisana are planificate investitii in trei active din Baia Mare, Cluj, respectiv Hunedoara, valoarea estimata a lucrarilor fiind de 60-70 mld. lei (circa 2 mil. $).
"La Baia Mare se lucreaza la studiul privind o cladire apartinand societatii Infomara, iar la Cluj pentru un activ al firmei Beta Transport, ambele cladiri urmand sa fie transformate in hoteluri de tranzit. In plus, analizam necesarul de investitii pentru hotelul Rusca din Hunedoara, la care SIF Banat-Crisana este actionar majoritar. Estimam ca pentru fiecare activ va fi nevoie de investitii de circa 15-25 miliarde lei", a adaugat Dumitrescu. 
Potrivit directorului adjuct al SIF, hotelurile vor contine elemente de identitate comune pentru a fi recunoscute in ansamblul unitatilor de cazare din zona si pentru a reprezenta o marca individuala.
Si SIF Transivania si-a anuntat intentia de a infiinta un lant hotelier, care va include hotelurile pe care le detine pe litoral, in urma unei investitii de 38 de milioane de dolari care se va derula pana in anul 2005.
SIF Banat -Crisana va aloca in 2003 cel putin 250 de miliarde de lei pentru programe de investitii din sectorul telecomunicatiilor si comunicatiilor, industriei farmaceutice si hoteliere, din domeniul celulozei si hartiei, piata asigurarilor si a fondurilor private de pensii.
Conducerea SIF estimeaza ca profitul net din acest an va depasi 330 mld. lei, fata de 299 de miliarde in 2002. SIF Banat - Crisana administra la finele anului trecut active in valoare de 4.614 mld. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO