Companii

Siemens, afaceri de 400 mil. euro si 100 de noi angajati de la Rafiserv Petrom

Siemens, afaceri de 400 mil. euro si 100 de noi angajati de la Rafiserv Petrom

Adrian Baicusi, directorul general al Siemens SRL: Noi si alte companii am fost interesati de preluarea unor activitati din Rafiserv Petrobrazi si implicit a unor oameni. Astfel, de la inceputul anului numarul nostru de angajati a crescut cu aproximativ 100 de noi salariati. Contractul este semnat pe o perioada de aproximativ 3 ani si are o valoare de aproximativ 10 milioane de euro.

11.04.2008, 15:51 135

De la inceputul anului, compania a mai preluat si aproximativ 100 de angajati ai Petrom in baza unui contract de circa 10 mil. euro semnat cu cea mai mare companie romaneasca.
"Estimarile noastre iau in calcul ritmul de crestere al economiei, al Produsului Intern Brut, si in fiecare an incercam sa ne situam la un nivel dublu de ascensiune fata de acest punct de referinta. Atuul nostru sta intr-o competitivitate ridicata in ceea ce priveste castigarea proiectelor mari, de zeci de milioane de euro", spune Adrian Baicusi, directorul general al Siemens SRL.
Anul trecut, toate afacerile Siemens din Romania au ajuns la un nivel de 362 de milioane de euro, in crestere cu 24,7% fata de rezultatul consemnat cu un an in urma. Ritmul de crestere a fost triplu fata de performantele obtinute la nivel de grup, ceea ce creeaza premisele unei posibile depasiri ale rezultatelor estimate pentru 2008.
La inceputul anului, Siemens a preluat o parte din activitatile si angajatii Rafiserv Petrobrazi, compania de mentenanta pentru rafinaria Petrobrazi, una din cele doua unitati de rafinare ale Petrom. Preluarea nu a presupus plata unei sume de bani din partea Siemens, externalizarea acestei divizii fiind un plan mai vechi al Petrom.
"Nu am cumparat aceasta activitate, ea fiind externalizata de Petrom. Noi si alte companii am fost interesati de preluarea unor activitati din Rafiserv Petrobrazi si implicit a unor oameni. Astfel, de la inceputul anului numarul nostru de angajati a crescut cu aproximativ 100 de noi salariati. Contractul este semnat pe o perioada de aproximativ 3 ani, cu posibilitate de prelungire, prin care noi vom asigura diferite servicii in valoare de aproximativ 10 milioane de euro", spune Baicusi. Compania are in prezent aproximativ 4.000 de angajati. Potrivit celor mai recente informatii disponibile, la sfarsitul lui 2006 Rafiserv Petrobrazi avea 731 de angajati si afaceri de 19 milioane de euro. Recent, reprezentantii Siemens au declarat ca nivelul contractelor cu Petrom ar putea ajunge chiar la un miliard de euro, tinand cont de necesitatile de modernizare ale companiei, iar asa cum este Petrom, mai sunt si alte companii petroliere pe piata locala cu necesitati similare de retehnologizare. Pe langa cerintele din partea marilor companii, alte oportunitati de crestere pentru afacerile Siemens pe piata locala sunt fondurile europene, la care se adauga marile proiecte energetice, cum ar fi unitatile de productie de energie electrica, pe care marii investitori straini vor sa le realizeze pe piata locala.
Printre cele mai importante proiecte ale Siemens se afla cele derulate pe segmentul de energie, iluminat public, transport, sanatate.
Potrivit reprezentantului Siemens, valoarea proiectelor este realizata in proportii egale atat in Bucuresti, cat si in orasele din provincie.
"Pe partea de energie, in continuare cele mai active companii sunt cele care nu au fost privatizate din structura Electrica. Sunt investitii si din partea E.ON, Enel sau CEZ (grupuri energetice europene care au preluat foste filiale Electrica in urma proceselor de privatizare - n.r.), dar deocamdata nu au chiar aceeasi dinamica", spune Baicusi.
Pentru anul acesta, reprezentantul Siemens SRL spune ca nu sunt in plan deschideri de noi fabrici pe plan local. Potrivit acestuia, in fabricile Siemens din Romania sunt produse si comenzi pentru Siemens la nivel international.
Siemens SRL, care functioneaza ca societate regionala si filiala locala a Siemens AG Austria, deruleaza activitati pe segmentul transporturi feroviare, generare, transport si distributie de energie, furnizarea de echipamente medicale pentru spitale si clinici, retele de comunicatii, centrale telefonice, sisteme de securitate pentru cladiri, automatizari si actionari industriale.
Siemens Romania cuprinde activitatile Siemens SRL, la care se adauga activitatile rezultate din preluarea companiei Forte Systems, a centrelor pentru diverse aplicatii detinute de Siemens Program System and Engineering (Siemens PSE) la Brasov si Cluj-Napoca, precum si fabricile de componente de la Sibiu. Siemens SRL a inregistrat la finele anului 2007 o cifra de afaceri de 274 mil. euro, in crestere cu 33,2% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Profitabilitatea companiei a crescut cu 51,4% in perioada analizata, castigul net al Siemens SRL fiind de 5,3 mil. euro. La nivelul tuturor operatiunilor pe care Siemens le deruleaza pe piata locala, profitul net a ajuns la o valoare de 6,6 mil. euro. Alaturi de Siemens, pe piata de profil sunt prezenti toti marii jucatori la nivel mondial, confirmand astfel potentialul pietei locale, printre care se numara General Electric (SUA), ABB (Elvetia), Alstom (Franta), Areva (Franta), Schneider Electric (Franta).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO