Companii

Si-a lasat afacerile pe mana executivilor romani

Si-a lasat afacerile pe mana executivilor romani

Petru Vaduva, 48 de ani, a preluat conducerea Tiriac Holdings la inceputul acestui an, fiind al zecelea manager al holdingului

20.09.2009, 15:03 25

"De ce sa aduc un expat la TiriacAuto? Totul depinde decapacitatea omului, si nu de faptul ca vorbeste engleza, romana saufranceza", spunea Ion Tiriac intr-un interviu acordat in urma cudoua saptamani Ziarului Financiar.
Privind retrospectiv, peste ultimele mandate de executivi dinbusinessul lui Tiriac, afirmatia omului de afaceri prindecontur.
Printre managerii care s-au aflat la conducerea afacerilor Tiriacse afla Anca Ioan (2005-2008), care anterior a lucrat la RolandBerger Strategy Consultants, Valentin Radu (2003-2005), recrutattot de la Roland Berger. In perioada in care Radu a fost CEO,grupul s-a cristalizat in forma in care exista astazi. Afacerileputernicului antreprenor au mai fost conduse si de Radu Merica(2001-2005).
La inceputul acestui an, Petru Vaduva, 48 de ani, a preluatconducerea Tiriac Holdings, fiind al zecelea manager al holdinguluisi poate cel care are cea mai grea misiune: aceea de a coordonabusinessul lui Tiriac intr-una dintre cele mai grele perioadepentru economia romaneasca de dupa 1990.
Holdingul are expuneri pe doua dintre pietele afectate de crizaeconomica, auto si imobiliare.
Mare parte din cariera lui Petru Vaduva a fost construita in afaraRomaniei. Vaduva a plecat din tara in 1982 catre Statele Unite,pentru a studia biologie la Universitatea din Colorado. La Moscovaa condus diviziile de brokeraj si de business international alecasei de brokeraj UralSib.
A lucrat pentru bancile de investitii JP Morgan, Bear Stearns sipentru compania de investitii Renaissance Capital. In 1992, aabsolvit un MBA la Yale Business School, una dintre cele mai bunescoli de business din lume (locul 16 in Top MBA Financial Times).S-a intors in tara in 2007 ca chief investment officer la fondul deinvestitii Intreprid GEM, unde este unic actionar.
Numirea sa la conducerea uneia dintre cele mai puternice afacerilocale a venit ca o surpriza, el fiind la acea vreme putin cunoscutmediului de business local.
Vaduva a fost recrutat direct de Ion Alexandru Tiriac, dupaplecarea Ancai Ioan insa Ion Tiriac a fost cel care a avut ultimulcuvant in decizia de numire.
Intr-un interviu acordat ZF la scurt timp dupa numire, Vaduvaspunea ca nu are tinte financiare clare in acest an, ci doar legatede evitarea pierderilor si eficientizarea activitatii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO