Companii

Shell revine în România din aprilie prin divizia de transporturi. Grupul a renunţat în 2005 la benzinăriile locale prin vânzarea către Mol

Shell revine în România din aprilie prin divizia de...

Autor: Răzvan Botea

25.01.2021, 00:05 2530

♦ Grupul petrolier Shell a ieşit complet din România în 2007, când şi-a vândut ultimele staţii de gaz petrol lichefiat (GPL).

Grupul petrolier Shell, care şi-a vândut toate activele din România în 2007, revine la Bucureşti prin divizia de transporturi. Shell va derula în România activităţi de transport comercial rutier, anunţă repre­zentanţii companiei.

„Operaţiunile Shell Commercial Road Transport din România fac parte dintr-o entitate globală a Shell, care se va concentra pe tranziţia energetică în segmentul trans­portatorilor de mare tonaj. Shell şi-a asu­mat un obiectiv ambiţios, vizând să devină un lider al furnizării de energie curată.”

Grupul Shell a ieşit din România în 2007, după ce a vândut toată afacerea de gaz petrol lichefiat către francezii de la Rubis. Anterior, în 2005, Shell a vândut către Mol 59 de staţii de alimentare, după ce mai vânduse către grupul ungar în 2003 23 de staţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO