Companii

Un sfert din totalul de angajaţi sunt eligibili pentru etapa a doua de vaccinare. Administraţia centrală, învăţământul şi industria alimentară au cea mai mare pondere ca număr de angajaţi dintre domeniile „cheie“

Un sfert din totalul de angajaţi sunt eligibili pentru...

Autor: Georgiana Mihalache, Ramona Cornea

17.01.2021, 10:22 617

♦ Companiile din câteva domenii considerate esenţiale pentru a primi vaccinul împotriva COVID-19 au transmis autorităţilor locale numărul de persoane  care ar dori să se vaccineze ♦ Sunt aproape 1,5 milioane de angajaţi care lucrează în industriile prezentate în strategia de vaccinare ca fiind „esenţiale“ ♦ „Firmele din linia întâi au comunicat la Prefectură numărul de persoane care vor să se vaccineze“, spune Corina Oprişiu, director executiv al Avis 3000, un complex avicol integrat cu peste 500 de angajaţi.

Aproape 1,5 milioane de an­ga­jaţi români din do­me­niile considerate „esenţiale“ pot să primească vaccinul îm­po­triva COVID din totalul de 5,6 milioane de angajaţi activi la nivel naţional, arată datele ZF pe baza cifrelor pu­blice de la Statistică şi Ministerul de Finanţe.

Etapa a doua de vaccinare, care cuprinde şi această categorie de angajaţi începe vineri, 15 ianuarie, iar angajatorii vor încărca listele cu persoanele din companie care vor să se imunizeze. Ziarul Financiar a calculat despre câţi angajaţi este vorba în etapa a doua, în condiţiile în care numărul este important în stabilirea tranşelor de vaccin care urmează să fie aduse în ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO