Companii

Sfârşitul unei ere? Niciunul dintre marii producători de echipamente sportive nu mai are colaborări cu fabricile din România. Adidas, Nike, Puma, Under Armour sau Asics produc în special în Asia

Sfârşitul unei ere? Niciunul dintre marii producători...

Autor: Cristina Roşca

08.01.2021, 07:30 678

♦ Niciunul dintre aceşti giganţi nu mai are colaborări cu fabrici locale, ultimul contract fiind sistat anul trecut de Adidas.

Adidas şi-a produs pantofii în România încă dinainte de capitalism, colaborarea cu celebra fabrică Pionierul fiind cunoscută pe plan local, acordul fiind semnat acum circa 50 de ani. Fabria este acum istorie, la fel şi colaborarea dintre cele două părţi.

Astăzi, pe lista de furnizori ai grupului german nu mai există nicio companie din România. Pe lista de furnizori a grupului, listă updatată la 1 august 2020, apărea o singură firmă locală, este vorba de SMS România din Satu Mare. Oficialii companiei locale au declarat însă acum circa o lună că această colabolare a fost sistată între timp.

Astfel, grupul german Adidas, unul dintre cei mai cunoscuţi jucători din lume de pe piaţa echipa­mentelor sportive, care are peste 650 de furnizori în lume, nu mai produce în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO