Companii

Septembrie nu vine cu preţuri mici pe litoral: în Mamaia, o cameră de hotel costă în medie 500 de lei pe noapte pentru două persoane

Septembrie nu vine cu preţuri mici pe litoral: în...

Autor: Miruna Diaconu

23.08.2021, 10:35 280

♦ De la 1 septembrie începe programul „Litoralul pentru toţi“, care din cele 850 de unităţi de cazare deschise pe litoral, doar 42 sunt participante în cadrul acestui program, care ar trebui să fie accesibil şi pentru oamenii cu venituri mai mici.

Litoralul românesc urmează să încheie cele mai aglomerate luni din an, când pre­ţu­rile s-au aflat la cel mai înalt nivel din 2021, însă luna septembrie nu vine cu preţuri mici. O cameră de hotel din Mamaia costă în me­die 500 de lei pe noapte pentru două per­soa­ne în perioada 4-5 septembrie, conform platformei booking.com.

Preţurile pe litoral pleacă de la o medie de 200 lei pentru hoteluri de două şi trei stele, care au evaluări chiar şi de 5 stele din 10, şi pot ajunge chiar şi la preţuri de 5.000 lei. Însă, preţul mediu pentru o noapte de cazare este situat între 400 şi 500 lei, însă aceste costuri nu se aplică doar pentru Mamaia, cea mai scum­pă de pe litoral, ci şi pentru staţiuni din sudul litoralului, care, în mod normal, au preţuri mai mici. Preţurile cresc în funcţie de tipul de cameră aleasă, cât şi de facilităţile pe care le doresc turiştii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO