Companii

Semne bune în retailul electro şi IT înainte de şocul creşterii TVA: declinul s-a temperat la 15% în T2

Semne bune în retailul electro şi IT înainte de şocul creşterii TVA: declinul s-a temperat la 15% în T2
16.08.2010, 11:34 31

Piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată s-a contractat cu 15%în trimestrul al doilea al anului faţă de aceeaşi perioadă din2009, arată studiul GfK Temax realizat de compania de cercetare depiaţă GfK România. Rata de declin a pieţei este inferioară celeiînregistrate în T1, comparativ cu primele trei luni anului trecut(-25%).

"Piaţa românească a bunurilor de folosinţă îndelungată şi-aîncetinit scăderea în al doilea trimestru din 2010, valoareavânzărilor fiind doar cu 15% mai mică faţă de cea înregistrată înaceeaşi perioadă a anului trecut. Cu toate acestea, trebuieremarcat că valoarea totală a pieţei (de 266 mil. euro - n. red.)este inferioară celei din primul trimestru (271 mil. euro - n.red.) şi, în plus, luând în calcul creşterea TVA de la 1 iulietendinţa negativă ar putea continua", au declarat reprezentanţiiGfK.

Studiul a inclus 5 categorii mari de produse: electronice delarg consum, electrocasnice, IT, echipamente telecom (telefoanemobile şi smartphone-uri) şi echipamente de birou.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO