Companii

Selgros si Dedeman au cumparat un teren de 40 mil. euro in Valea Cascadelor din Bucuresti

11.03.2009, 18:53 215

Retailerii Selgros Cash & Carry si Dedeman au achizitionat un teren de 8,5 hectare in cartierul Drumul Taberei din Bucuresti, pe care vor dezvolta impreuna un parc de retail. Valoarea terenului scos la vanzare de catre dezvoltatorul Mivan Development a fost de 40 mil. euro, potrivit unor surse din piata, aceasta fiind una din cele mai mari tranzactii din sectorul imobiliar incheiate in 2008.
Selgros si Dedeman au solicitat recent autorizatii de constructie pe un teren situat pe strada Valea Cascadelor din sectorul 6 al Capitalei, potrivit autoritatilor locale. Pe Valea Cascadelor din cartierul Drumul Taberei se afla una din cele mai mari zone comerciale pentru materiale de constructii din Capitala, aici fiind prezenti in special micii comercianti de profil, care in ultimii ani au fost afectati de dezvoltarea retelelor mari de bricolaj. 
Reprezentantii Selgros si Dedeman nu au dorit sa comenteze pe baza acestui subiect. In parcul de retail din Drumul Taberei ar urma sa fie localizate a patra unitate Selgros din Bucuresti si al doilea magazin al retelei Dedeman din acest oras.
Retailerul de bricolaj Dedeman, detinut de Adrian si Dragos Paval, opereaza in prezent 12 magazine si a anuntat anterior ca va intra pe piata din Bucuresti in 2009, avand un proiect intr-un stadiu avansat in sudul orasului.
Selgros Cash & Carry, companie detinuta de grupul german Rewe, al doilea mare jucator din comertul local, opereaza in prezent trei magazine in Bucuresti si alte 14 in orasele mari din provincie. In 2008, reteaua a investit 15 mil. euro in deschiderea unei unitati in Braila.
Jumatate din investita medie a companiei intr-o noua locatie reprezinta achizitia terenului, potrivit datelor furnizate anul trecut de Selgros, insa in Capitala ponderea ar putea fi mai mare.
Retelele mari de magazine devin tot mai active in achizitii de terenuri, pe o piata aproape inghetata din cauza problemelor de finantare cu care se confrunta dezvoltatorii. Un alt retailer de bricolaj, Bricostore, a anuntat anul acesta ca vizeaza cofinantarea unor proiecte de parcuri de retail care stagneaza, ceea ce reprezinta o schimbare de strategie pentru compania franceza. Aceasta strategie este utilizata de mai multi ani de catre operatorul de hipermarketuri Carrefour.
O alta achizitie importanta realizata de un retailer pe piata romaneasca a fost preluarea locatiei fostului complex comercial Prisma de pe DN1 de catre reteaua gernana de magazine de bricolaj Hornbach, in 2007, pentru suma de 20 mil. euro. In prezent, compania se afla in discutii cu mai multi retaileri pentru a vinde o parte din terenul de 15 hectare achizitionat in 2007.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO