Companii

Segezha Packaging, vanzari de 11 mil. euro

21.01.2009, 18:10 333

Producatorul de ambalaje din hartie Segezha Packaging, care detine o fabrica la Ploiesti, a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 11,3 milioane de euro, sub estimarile initiale de 13 mil. euro, in crestere cu circa 25% fata de anul trecut, potrivit lui Ion Cernat, director economic al companiei Segezha Packaging.

"Pentru moment fabrica functioneaza la 25% din capacitatea de productie, comenzile in aceasta perioada, in care practic sectorul de constructii stagneaza, fiind foarte scazute", au declarat reprezentantii companiei. Segezha Packaging livreaza ambalaje pentru clientii din industria materialelor de constructii, dar si din industria alimentara.
Reprezentantii companiei spun ca daca fabricile de ciment, principalul beneficiar al sacilor produsi de Segheza Packaging, si-ar reveni, atunci compania ar opera la cotele din prima jumatate a anului trecut.
"In vederea acoperirii necesarului de productie, compania a incheiat pentru anul acesta contracte de export catre pietele din Grecia si Moldova. Suntem in acest moment in tratative cu beneficiari din Bulgaria si Turcia, fapt care ne face sa credem ca la sfarsitul anului acesta vom putea raporta o crestere a exportului de saci fata de anul trecut cu cel putin 40%", a spus Gabriel Angelescu, director de vanzari si marketing. El a precizat ca in pofida tulburarilor economice de pe piata actuala se preconizeaza o noua crestere cu circa 15% fata de 2008.
Anul acesta, compania planuieste sa patrunda cu ambalajele din hartie in retelele de supermarketuri, acestea urmand sa inlocuiasca ambalajele din plastic folosite pana acum, odata cu adoptarea reglementarilor prevazute de noua lege la nivel european.
"Am transmis ofertele de pret si saci mostra catre toate marile lanturi de magazine din tara, urmand ca in scurt timp sa avem intalniri in vederea negocierii unei cooperari cu aceste magazine", a spus Marilena Preda, director de vanzari pe sectorul produse alimentare.
Segezha Packaging, parte a grupului rus InvestLesProm Group, concureaza pe aceasta piata cu producatori precum Mondi Packaging si Alma Viva Group din judetul Suceava.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO