Companii

Şeful pe Europa de Sud-Est al Megaprofil: Reduceţi numărul de bugetari şi creşteţi salariile celor care lucreză cu fonduri europene!

Şeful pe Europa de Sud-Est al Megaprofil: Reduceţi numărul de bugetari şi creşteţi salariile celor care lucreză cu fonduri europene!

Foto: Laslo Raduly

Autor: Adelina Mihai

09.11.2011, 11:07 281

Adrian Porfir, mana­gerul pe Europa de Sud-Est al Megaprofil (de­ţinută de Joris Ide Group, o companie bel­giană de produse de construcţii din oţel cu 16 fabrici în şapte ţări), este de părere că, pentru o re­ducere se­mni­fica­tivă a costurilor, dar mai ales pentru creş­terea veni­turilor, tre­buie operate conce­dieri în sis­temul bugetar, care să fie corelate cu creşterea salariilor bugetarilor rămaşi. ZF a elaborat o serie de recomandări pentru construcţia bugetului de stat în 2012 pe baza propunerilor venite din partea oamenilor de afaceri şi a directorilor de multinaţionale de pe piaţa locală.

"Ar trebui redus numărul de bugetari şi să crească costurile cu salariile celor rămaşi, pentru a creşte gradul de absorbţie a fondurilor europene.

Oamenii prost plătiţi şi slab pregătiţi nu-şi vor asuma răs­punderea pen­tru proiec­tele aprobate, iar un număr mai mic de funcţio­nari bine pregătiţi pe acest lanţ trofic ar putea duce la o absorbţie mai mare a fondurilor europene, care reprezintă singura sursă de finanţare care nu ne costă nimic", spune Porfir.

În opinia sa, o altă recomandare pentru eficien­tizarea cheltuielilor în sistemul public ar putea fi reducerea numărului de instituţii şi agenţii aflate în subordinea Gu­ver­nului, precum şi a numărului de paşi pe care trebuie să-i parcurgă un investitor prin crearea aşa-numitelor ghişee unice - "one stop show".

Legea bugetului de stat, cel mai important act normativ al unui an fiscal, trebuia să fie de mai bine de două săptămâni în dezbaterea Parlamentului, însă, la fel ca în anii anteriori, bugetul de stat nu a fost încă promovat nici măcar în Guvern.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO