Companii

Şeful Holcim România: Piaţa construcţiilor are nevoie de infrastructură pentru a creşte sănătos

François Pétry, directorul general al Holcim România. Fotograf: Silviu Matei

François Pétry, directorul general al Holcim România. Fotograf: Silviu Matei

Autor: Andreea Neferu

30.09.2015, 00:07 377

François Pétry, directorul general al Holcim România, parte a grupului producător de materiale de construcţii LafargeHolcim, format recent în urma unui proces de fuziune, spune că piaţa locală a construcţiilor încă îşi revine după şase ani de contracţie, având nevoie de investiţii în infrastructură pentru a se bucura de o redresare sus­tenabilă.

„Suntem încurajaţi de faptul că sectoarele con­struc­ţi­ilor rezidenţiale şi nere­ziden­ţia­le par să fie pe o cale de creştere sigură, însă piaţa are nevoie ca segmentul de infrastructură să crească“, afirmă şeful Holcim România.

Pétry mai spune că pe plan local nu există vizibilitate în ceea ce priveşte investiţiile publice în infrastructură.

„Este un pas înainte faptul că exista un masterplan general de transporturi, care sperăm ca va fi implementat. În acelaşi timp, trebuie definit clar şi un program pe termen scurt pentru a indica ce proiecte de infrastructură vor fi realizate în următorii 2-3 ani“.

El adaugă că economia românească înregistrează performanţe mai bune comparativ cu alte ţări din Europa, însă o provocare importantă a pieţei locale este lipsa de predictibilitate. Holcim România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 219 milioane de euro, în creştere cu peste 8%, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor. Pentru 2015, şeful companiei estimează un rulaj „comparabil cu cel de anul trecut“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO