Companii

Şeful Hilton Sibiu: Avem în plan să dezvoltăm un centru de conferinţe cu 1.000 de locuri, investiţie de 2 mil. euro

Hotelul Hilton Sibiu are o capacitate de cazare de 115 camere şi operează în franciză.

Hotelul Hilton Sibiu are o capacitate de cazare de 115 camere şi operează în franciză.

Autor: Mirabela Tiron

01.02.2017, 00:05 250

Nicolae Aron, şeful hotelului Hilton din Sibiu, singura unitate de cinci stele din oraş, spune că anul trecut unitatea a funcţionat la un grad mediu de ocupare de 71%, iar în acest an estimează un nivel de 73%, clienţii fiind oameni de afaceri şi turişti.

„Mai mult de jumătate din cei care s-au cazat sunt oameni de afaceri, care vin la evenimente. Sunt perioade în care avem şi 300 de oameni dintr-o companie. Anul acesta vom găzdui câteva evenimente importante. Vrem să dezvolăm un centru de conferinţe cu 1.000 de locuri pe terenul pe care îl deţinem lângă hotel. Am estimat investiţia la 2 milioane de euro, încercăm să accesăm şi fonduri euro­pene“, a declarat pentru ZF şeful hotelului. Anul trecut, afacerile Hilton Sibiu au crescut cu 2%, iar pentru acest an şeful Hilton Sibiu estimează afaceri mai mari cu 4% pe fondul rezervărilor deja primite.

Sibiu, fostă capitală europeană în 2007, are 315 unităţi turistice de cazare (hoteluri, pensiuni, vile turistice, hosteluri), din care 43 de hoteluri cu o capacitate de cazare de 3.940 de locuri, po­trivit datelor de la Statistică din 2015. În pe­rioada ianuarie-noiembrie anul tre­cut au ajuns în Sibiu 137.000 de străini, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, faţă de 105.000 de străini în perioada similară a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO