Companii

Sef din serviciile medicale, inculpat

13.11.2003, 00:00 24



Fostul presedinte al grupului american de servicii medicale HealthSouth, Richard Scrushy, a fost inculpat pentru frauda si spalare de bani, marti, de catre un tribunal federal, in cadrul unei anchete referitoare la nereguli contabile in valoare de 2,7 miliarde de dolari.



Impotriva acestuia au fost formulate in total 85 de capete de acuzare, relateaza AFP, Scrushy fiind acuzat ca ar fi planificat si supervizat o ampla operatiune de frauda contabila prin care a obtinut circa 267 de milioane de dolari, au precizat surse judiciare.



Prin falsificarea datelor contabile, fostul presedinte-director general, care a fost demis in luna martie 2003, si-a asigurat o viata de miliardar, cu tot tacamul: vapoare, resedinte luxoase, picturi celebre, insa toate acestea ar putea fi confiscate de autoritati.



"Mai degraba decat sa spuna publicului adevarul, Richard Scrushy si complicii sai au mintit, au falsificat actele contabile ale HealthSouth si Scrushy insusi a garantat false rapoarte financiare in fata SEC (comisia pentru operatiuni bursiere) in scopul de a acoperi aceasta frauda financiara", a declarat Christopher Wray, adjunct al procurorului federal care instrumenteaza acest caz.



Aproximativ 15 lideri ai HealthSouth au fost deja inculpati in ancheta condusa de justitia federala, in mod independent de investigatiile SEC, care a depus plangere civila. Spre deosebire de aproape toti fostii sai colaboratori inculpati, Richard Scrushy a pledat nevinovat.



HealthSouth, care se ocupa mai ales de gestionarea spitalelor, are 33.000 de angajati, in 1.700 de locatii din Statele Unite, Australia, Marea Britanie si Canada.(A.B.)

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO