Companii

Sebastian Guţiu, casa de avocatură Schoenherr: România va rămâne în continuare pe radarele investitorilor. Am văzut dezgheţarea anumitor ramuri de business şi o evoluţie pozitivă a ma­jorităţii sectoarelor de activitate

Sebastian Guţiu, casa de avocatură Schoenherr: România...

Autor: Cristina Rosca

16.12.2016, 17:58 594
Piaţa de fuziuni şi achiziţii a avut în acest an o evoluţie relativ constantă, mai puţin spectaculoasă decât în 2015, când anul a fost marcat de multe vârfuri, spune Sebastian Guţiu, managing partener în cadrul casei de avocatură Schoenherr.
 
„Totuşi, finalul anului este bun. Vedem un in­teres crescut al investi­torilor financiari, chiar mai mare decât cel al strategicilor. Piaţa locală va rămâne în con­tinuare pe radarele investi­torilor“, afirmă avocatul.
 
Eforturile de dezvoltare a mediului de business din România au găsit în 2016 un cadru propice, astfel că anul, în ge­neral, a fost mai bun decât prece­dentul.
 
„Am văzut dezgheţarea anumitor ramuri de business şi am văzut o evoluţie pozitivă a ma­jorităţii sectoarelor de activitate din economie.“
 
Pe zona de fuziuni şi achiziţii casa de avocatură Schoenherr a fost implicată în mai multe tranzacţii în acest an, printre care achiziţionarea fa­bricii Elpreco din Braşov de către grupul BraasMo­nier (Bra­mac), preluarea AXA Life de către Vienna Insurance Group sau vânzarea Albalact către Lactalis.
 
Dacă în cazul primelor două mutări casa de avo­catură a asistat cumpără­torul, în cazul ultimei a lucrat cu acţionarii Albalact, printre care şi familia Ciurtin.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO