Companii

Se deschide un nou pol. Grupul britanic Endava vrea să umple centrul Capitalei de softişti şi programatori

 Se deschide un nou pol. Grupul britanic Endava vrea să...

Autor: Bogdan Alecu

31.05.2017, 00:07 5602

Compania de software şi servicii IT Endava este în discuţii avansate cu cei de la Day Group pentru a închiria 4.000 mp de birouri în clădirea Day Tower de pe B-dul Unirii, din apropierea Tribunalui Bucureşti. Endava ar deveni astfel chiriaşul-ancoră al grecilor. Dimitrios Mourkakos, managing partner, business development şi operaţiuni în cadrul Day Group, nu a dorit să comenteze această informaţie.

Noile birouri vor veni ca o extindere a celor deja exis­ten­te din proiectul AFI Park, unde compania are deja închi­ria­tă o suprafaţă de 6.000 mp. Compania de IT avea la fina­lul anu­lui trecut circa 1.800 de angajaţi în Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Peste un sfert din clă­dirile de birouri din Bucureşti sunt ocu­­pate de angajaţi care lu­crea­­ză în sectorul IT&C, care a de­­venit în ultimii cinci ani „moto­rul“ economic al Capitalei.

Potrivit datelor Colliers, an­gajaţii din IT&C ocupă o su­pra­faţă de birouri de aproa­pe 540.000 mp, dintr-un total de circa 2,1 mil. mp, un indi­ca­tor care arată pentru prima dată cât de importantă a devenit această industrie.

În trei dintre cele mai importante cinci zone de business din Capitală, companiile din IT&C au închiriat birouri de peste 100.000 mp pentru a le oferi angajaţilor acces rapid cu metroul la locul de muncă. Zona dominată clar de informaticieni este cea de centru şi centru-vest, din apropierea Politehnicii, precum birourile AFI Park sau cele din proiectul West Gate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO