Companii

Schneider este gata să livreze „benzinăria cu prize“, deşi maşina electrică întârzie

Schneider este gata să livreze „benzinăria cu prize“, deşi maşina electrică întârzie

Foto AFP

Autor: Roxana Petrescu

24.04.2012, 00:05 1115

Schneider Electric România, filiala locală a grupului francez Schneider, specializat în furnizarea de servicii şi echipamente pentru industria energetică, spune că este gata să livreze deja primele staţii de încărcare pentru maşinile electrice, dar că deocamdată aşteaptă lansarea pe piaţa locală a acestui tip de autourism.

"Noi putem să livrăm staţiile electrice pentru încărcarea maşinilor, putem deja să le vin­dem, dar acum aşteptăm ca acest tip de ma­şină să fie lansat pe piaţă", a declarat Saulo Spaolanse, brazilianul care de la începutul anului trecut a preluat conducerea opera­ţi­u­ni­lor Schneider Electric din România.

La mijlocul anului 2011, Renault Ro­mâ­nia, producătorul Dacia, a încheiat acorduri cu Electrica, Schneider Electric şi Siemens în ve­de­rea dezvoltării în parteneriat a infrastruc­turii necesare vehiculelor electrice în Ro­mâ­nia. Tot în vara lui 2011 a fost lansată prima staţie de alimentare a automobilelor electrice din România.

La nivel local importatorii auto au spre vânzare modelele electrice Mitsubishi iMieV şi Citroën C-Zero, dar până în prezent au fost vândute doar două exemplare.

"Discuţiile progresează", a mai precizat şeful Schneider Electric România. Compania a înre­gistrat în 2010 o cifră de afaceri de 36,2 mil. euro şi un profit net de 0,8 mil. euro. Repre­zen­tanţii firmei nu au prezentat rezultatele pentru anul trecut, dar ei afirmă că principalii indicatori financiari au fost în creştere.

"În 2011 am avut rezultate foarte bune, peste aşteptări. Am avut multe lansări de pro­duse şi în plus sunt foarte multe lucruri de făcut aici în România", a mai spus Saulo Spaolanse.

Potrivit acestuia, cea mai mare parte a încasărilor Schneider în România vin pe partea de produse care permit managementul consu­mu­lui de energie.

Anul trecut francezii au făcut în România un centru de servicii pentru clienţii din divizia IT a grupului, responsabil pentru 13 ţări, în care iniţial au fost angajaţi 43 de oameni. Ulte­rior numărul lor a fost suplimentat, iar şeful Schneider Electric România spune că în prezent încearcă să convingă şi alte divizii ale grupului să-şi construiască centre de servicii în România.

"Primul centru de servicii a avut 43 de oameni, la care ulterior s-au mai adăugat alte 10 persoane. Acum vorbesc şi cu şefii altor divizii pentru a-i convinge să-şi facă centre de servicii în România. Este uşor să găseşti aici oamenii potriviţi", a mai precizat Spaolanse.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO