Companii

Schiul în România, misiune imposibilă pentru străini: Pârtiile mici, preţurile mari şi lipsa colaborării conturează peisajul turistic de iarnă

Schiul în România, misiune imposibilă pentru străini:...

Autor: Miruna Diaconu

17.12.2021, 00:07 7242

România nu are potenţialul de a atrage turişti străini pasio­naţi de schi, principalele motive pentru care prac­ticanţii străini ai acestui sport nu vin în ţara noastră fiind că nu dispunem de o infrastructură dezvol­tată, dar nici de oferte atractive.

România, cu una dintre cele mai mici rate de infec­ta­re din Europa în această perioadă, ar fi putut profita de ocazia de a atrage turiştii străini către staţiunile locale de schi, însă e un tren pe care ţara noastră l-a pierdut de prea mult timp.

Preţurile mari practicate de către unii hotelieri în această perioadă, dar şi lipsa colaborării dintre autorităţi şi mediul privat se traduc printr-o proastă organizare, care este resimţită direct de către turişti.

„Nu avem turişti străini în această perioadă, avem tarife foarte mari, programe ale turoperatorilor nu prea sunt, cum erau acum ceva ani. Pachete de schi organizate pentru România nu există în extern, poate doar pachete indi­vi­duale, dar sunt scumpe“, explică Ovidiu Tudor, pre­şe­dinte al Asociaţiei Incoming România, care reuneşte mai multe agenţii de turism care practică turism de incoming.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO