Companii

Schimbari la varful E.ON Gaz: Hajdinjak preia conducerea CA

Schimbari la varful E.ON Gaz: Hajdinjak preia conducerea CA

Frank Hajdinjak l-a inlocuit in martie pe Achim Saul si pe pozitia de director general al E.ON Gaz Romania Holding

10.06.2008, 20:22 54

Directorul general al E.ON Gaz Romania, Frank Hajdinjak, a preluat, la finele saptamanii trecute, conducerea Consiliului de Administratie (CA) al companiei, in locul lui Achim Saul, dupa ce, in luna martie, l-a inlocuit pe acesta si in functia de director general al E.ON Gaz Romania Holding.
Achim Saul a fost numit, la 1 martie, membru in Consiliul Director al E.ON Ruhrgas International in Germania si are responsabilitati privind activitatile grupului din nordul, vestul si centrul Europei, inclusiv Romania.
Saul a ocupat functia de director general al E.ON Gaz Romania timp de trei ani. E.ON Gaz Romania Holding este compania responsabila de coordonarea activitatilor E.ON pe piata gazelor naturale din Romania, unde grupul german este prezent de la jumatatea anului trecut prin intermediul a doua companii: E.ON Gaz Romania si E.ON Gaz Distributie. Aceste doua companii au rezultat in urma procesului de separare a activitatilor de distributie (retele) de cele de furnizare (comercializarea gazului natural) de la jumatatea anului trecut. Toate companiile de profil, inclusiv cele active pe segmentul energiei electrice au fost obligate sa realizeze aceasta separare a activitatilor pentru a respecta prevederile europene din domeniu.
Plecarea lui Saul si inlocuirea acestuia de catre Hajdinjak nu este insa singura modificare care a avut loc la varful E.ON in Romania.
Fostul director general al E.ON Gaz Distributie, Marc-Daniel Buck, a devenit presedintele CA al E.ON Gaz Distributie, iar Dan Morari, pana acum director general adjunct, a fost investit in functia de director general al aceleiasi companii.
E.ON Gaz Romania, fosta Distrigaz Nord, alimenteaza cu gaze circa 1,3 milioane de clienti din 20 de judete printr-o retea de distributie de 18.000 kilometri. Compania a fost preluata de E.ON in 2005.
Anul trecut, cele doua companii prin care E.ON activeaza pe piata locala a gazelor naturale au avut afaceri insumate de aproximativ 824 de milioane de euro, in crestere fata de nivelul de 745 de milioane de euro inregistrat in 2006.
Desi anul trecut activitatile pe piata locala au fost profitabile, anul acesta E.ON se confrunta cu probleme destul de mari care sunt legate de decizia Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) de a nu majora pretul gazelor naturale pentru consumatorii casnici in conditiile in care pretul gazelor de import a crescut cu 100 de dolari de la inceputul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO