Companii

Schimbări în managementul celui mai mare grup local de comunicaţii. Telekom îşi schimbă şeful, iar statul încearcă să-şi întărească poziţia

Schimbări în managementul celui mai mare grup local de...

Autor: Adrian Seceleanu

11.12.2015, 00:08 6875

Grupul german Deutsche Telekom e decis să îl trimită CEO la Bucureşti pe slovacul Miroslav Majoros.

Telekom România, cel mai mare grup de comunicaţii fixe şi mobile de pe piaţa locală, format din fostele Cosmote şi Romtelecom, a intrat într-o perioadă marcată de schimbări în echipa de top management: de la numirea unor noi reprezentanţi ai statului român în board până la aducerea unui nou CEO.

Gigantul german Deutsche Telekom a hotărât să îl numească pe slovacul Miroslav Majoros în fruntea operaţiunilor sale de un miliard de euro pe an din România, în locul germanului Nikolai Beckers, care în mandatul său de trei ani a realizat unificarea managementului Cosmote şi Romtelecom şi trecerea la brandul T, au declarat pentru
ZF surse din piaţă. 
 
Majoros lucrează pentru Slovak Telekom, parte a grupului german din 2003, iar în prezent este CEO şi preşedinte al boardului.
 
WikiZF: Profilul companiei Telekom România
 
ZF a scris în premieră despre decizia DT de a numi un nou CEO la Bucureşti luna trecută. Informaţia privind plecarea lui Beckers nu a fost comentată până acum oficial.
Nu este clar în acest moment dacă decizia grupului german de a-l aduce la Bucureşti pe Miroslav, care urmează să fie propusă spre aprobare în boardul Telekom România, a fost luată cu consultarea statului român, care mai deţine o participaţie de 45,99% din fostul Romtelecom.
 
Nemţii pot trece „tehnic“ fără probleme decizia de numire a noului CEO pentru că au majoritatea în board, însă atunci când vor pune pe masă numele lui Majoros se vor confrunta cu o situaţie nouă la Bucureşti. Marius Bostan, fost membru în boardul Telekom, care a devenit ministru al comunicaţiilor în noul cabinet Cioloş, a schimbat toţi reprezentanţii statului în CA-ul Telekom cu un grup de „tehnocraţi“, dintre care doi sunt foşti membri ai echipei de top management a Telekom, care cunosc în detaliu businessul.
 
Cea mai mare surpriză din lista de „tehnocraţi“ este Anca Georgescu, fost director de HR al grupului. Ceilalţi doi numiţi în CA sunt Bogdan Voicu - fost director de achiziţii în Romtelecom, şi Florin Furdui - Country Manager al Portland Trust - unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, care are experienţă şi în comunicaţii.
Grupul Telekom are un business de 1 mld. euro pe an, dar şi datorii de 1,1 mld. euro, care vin de la fostul Cosmote. Statul român trebuie să se decidă anul viitor ce va face cu acţiunile sale la Telekom, grup care se confruntă cu o competiţie feroce pe toate segmentele de business.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO