Companii

Schimbări în boardul local al producătorului de medicamente Terapia. Bogdan Ungureanu devine country manager al fabricii locale din Cluj, iar Dragoş Damian gestionează şi piaţa din Rusia

Schimbări în boardul local al producătorului de...

Autor: Georgiana Mihalache

26.10.2020, 17:46 1024

Producătorul de medicamente Terapia Cluj, companie deţinută de indienii de la Sun Pharma, va avea de la 1 noiembrie 2020 un nou country manager – Bogdan Ungureanu, de profesie medic. Dragoş Damian, CEO al Terapia, îşi va păstra funcţia în cadrul producătorului local, fiind numit în acelaşi timp şi la conducerea operaţiunilor Sun Pharma în Rusia.

„Dragoş Damian, pe lângă rolul său actual în regiunea Europei de Est, va gestiona dezvoltarea şi coordonarea operaţiunilor organizaţiei în piaţa farmaceutică din Rusia, din poziţia de Director Regional pentru Europa de Est şi Rusia (EUCIS & Russia), începând cu 1 noiembrie 2020. Extinderea responsabilităţii sale regionale va include şi site-ul de producţie Biosintez din Rusia”, potrivit unei informări a companiei.

Bogdan Ungureanu va prelua din noiembrie funcţia de country manager al Terapia, fiind în acelaşi timp şi directorul comercial al producătorului local de medicamente. El are o diplomă în medicină la Universitatea Carol Davila din Bucureşi şi lucrează de 20 de ani în cadrul Terapia Cluj.

Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, a ajuns la 736 mil. lei cifră de afaceri în 2019, în uşoară creştere faţă de anul anterior.

Terapia Cluj a fost fondată în 1921, iar din 1960 până în 1996 a fost deţinută de stat. În 1996 fabrica de medicamente a fost privatizată, iar în acelaşi am a fost listată la Bursa de la Bucureşti până în 2004. Fondul de investiţii Advent a preluat compania în 2003, iar şase ani mai târziu, în 2006, a vândut-o către grupul indian Ranbaxy pentru 324 de milioane de dolari. În 2015, indienii de la Sun Pharma au preluat Ranbaxy într-o tranzacţie internaţională de 4 mld. dolari, care a inclus şi producătorul local Terapia Cluj.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO