Companii

Schimbare la conducerea Rompetrol Rafinare. Cine este noul director general

Schimbare la conducerea Rompetrol Rafinare. Cine este...

Autor: Ana Maria Petcana

01.07.2014, 10:33 1282

Yedil Utekov a deţinut până în prezent simultan funcţia de director general adjunct al societăţii (din 24 decembrie 2012) şi pe cea de director general al Rompetrol Petrochemicals SRL - societate deţinută integral de Rompetrol Rafinare (din 13 noiembrie 2013), se arată într-un comunicat al companiei.

Înainte de a se alătura grupului Rompetrol, Yedil Utekov a acumulat o experienţă de peste 10 ani în industria de petrol şi gaze în companii importante din Kazakhstan, precum Agip KCO şi rafinăria din Atyrau, parte a KazMunayGas - compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan.

Sorin Graure, directorul general al societăţii în perioada 22 noiembrie 2012 - 11 iunie 2014, a preluat funcţia de director al programului de creştere a eficienţei operaţional pentru rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti. Programul vizează în principal reducerea costurilor de procesare ale celor două rafinării operate de compania Rompetrol Rafinare, precum şi creşterea disponibilităţii mecanice, reducerea pierderilor, a consumurilor şi creşterea eficienţei organizaţionale.

Pentru acest an, Rompetrol Rafinare şi-a propus atingerea unui nivel de 5,4 milioane tone de materie primă procesată la rafinăria Petromidia.

Investiţiile totale realizate de KMG International şi KazMunayGas la Petromidia se ridică la peste 1,3 miliarde de dolari. Petromidia acoperă 43% din capacitatea de rafinare a României.

Pentru acest an, investiţiile programate de Rompetrol Rafinare sunt estimate la peste 35 milioane de dolari.

Grupul Rompetrol este controlat de compania petrolieră kazahă de stat KazMunaiGaz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO