Companii

Schimbare în top pe piaţa energiei: Electrica Furnizare pierde poziţia de lider pe piaţa concurenţială a energiei în faţa lui Viorel Tudose, antreprenorul de la Getica 95

Schimbare în top pe piaţa energiei: Electrica Furnizare...

Autor: Roxana Petrescu

15.06.2021, 11:30 13654

♦ Electrica Funizare, parte a grupului Electrica, a înregistrat o scădere importantă a cotei de piaţă pe segmentul concurenţial al pieţei de energie, de la 12,4% în ianuarie 2020, la 9,95% în prima lună din acest an. Astfel, piaţa are un nou lider, un business antreprenorial, Getica 95.

Prima lună a anului a adus schimbarea lide­ru­lui pe piaţa concurenţială a energiei, Getica 95, companie deţinută de omul de afaceri Vio­rel Tudose, devenind cel mai mare furnizor de pe acest segment. Datele publicate de Au­to­ri­ta­tea Naţională de Reglementare în do­me­niul Energiei (ANRE) arată că Getica 95 avea la fi­na­lul primei luni o cotă de piaţă de 12,15% faţă de procentul de 7,9% din perioada similară a anului trecut.

„Avem un an atipic, aşa că este greu de estimat unde vom fi la finalul lui 2021. Am înce­put ca lider de piaţă, dar vorbim de un seg­ment foarte volatil, marcat de cele mai mari preţuri la energie pentru al doilea tri­mest­ru. Iar situaţia nu este doar la noi, ci o vedem peste tot în Europa“, spunea recent Viorel Tudose, omul de afaceri care deţine Getica 95.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO