Companii

Schimbare de management la Profi: fostul CEO revine la conducere după ce actualul executiv se retrage temporar din funcţie

Pawel Musial

Pawel Musial

Autor: Cristina Roşca

31.01.2020, 07:00 2784

Executivul polonez Pawel Musial revine pe termen limitat la conducerea lanţului de supermarketuri Profi după o pauză de cinci ani. Daniel Cîrstea, actualul CEO, se retrage temporar din funcţie începând cu 3 februarie 2020.

Pawel Musial, care era deja preşedinte executiv al companiei, preia şi mandatul de CEO, funcţie pe care a mai deţinut-o între 2010 şi 2015 când reţeaua a pariat pe o expansiune accelerată înainte de vânzarea din 2016. Atunci fondul de investiţii Enterprise Investors a cedat businessul către un alt investitor financiar - Mid Europa Partners - care a plătit o sumă record, respectiv 533 mil. euro. Expansiunea a continuat apoi sub coordonarea lui Daniel Cîrstea care a preluat conducerea în 2015. El a lucrat şi anterior timp de cinci ani pentru Profi, deţinând printre altele funcţia de director de operaţiuni. În mandatul său Profi a ajuns la aproape 1.200 de magazine, fiind cel mai extins retailer din România.

Acum, Daniel Cîrstea va lua o scurtă pauză şi va reveni în Profi ulterior au anunţat oficialii companiei fără a oferi detalii.

 Profi are aproape 1.200 de magazine şi peste 17.000 de angajaţi. În 2018 retailerul a avut afaceri de 5,9 mld. lei, plus 25% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO