Companii

Schimbare de CEO la un business de peste 1 mld. euro: Rafinăria Petrotel-Lukoil, a treia cea mai mare din România, are un nou director general

Schimbare de CEO la un business de peste 1 mld. euro:...

Autor: Roxana Petrescu

05.12.2018, 11:56 994

Aleksey Kovalenko este noul director general al Petrotel-Lukoil, rafinăria din Ploieşti, deţinută de ruşii de la Lukoil, care anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de circa 4,7 miliarde de lei şi un profit net de 224 de milioane de lei.

Potrivit informaţiilor publicate pe Bloomberg, Aleksey Kovalenko a ocupat funcţia de director general al OOO LUKOIL-Nizhegorodnefteorgsintez, una dintre cele mai mari rafinării din Rusia. Aleksey Kovalenko îl înlocuieşte din funcţie pe Andrey Bogdanov.

În octombrie, anul acesta, Tribunalul Prahova i-a achitat pe toţi inculpaţii din dosarul penal construit în jurul presupusei prejudicieri a rafinăriei Petrotel-Lukoil. Scandalul de prejudiciere a rafinăriei Petrotel Lukoil a început în toamna anului 2014, la acel moment prejudiciul fiind estimat la 230 de milioane de euro. Zece luni mai târziu, în vara anului 2015, valoarea prejudiciului escaladează semnificativ şi ajunge la 1,7 miliarde de euro, un rechizitoriu de 123 de pagini explicând mecanismul complicat prin care, în perioada 2011-2014 a treia cea mai mare rafinărie funcţională din România a fost constant devalizată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO