Companii

Scandia Food rămâne fără şef. Robert Redeleanu pleacă după trei ani de mandat

Scandia Food rămâne fără şef. Robert Redeleanu pleacă după trei ani de mandat

Autor: Adelina Mihai

26.08.2011, 00:00 1293

Robert Redeleanu (foto), 36 de ani, executivul care a ocupat în ultimii trei ani funcţia de director general al producătorului de conserve Scandia, şi-a încheiat mandatul. Redeleanu a fost numit director general al Scandia Română în luna martie a anului 2009, înlocuindu-l pe Adrian Gaşpar, administratorul şi preşedintele Consiliului de Administraţie al companiei. Anterior, Redeleanu a lucrat trei ani în cadrul Unilever Rusia, Ucraina şi Bielorusia, fiind director de marketing pentru divizia produse alimentare.

Conducerea Scandia Food şi-o asumă după un proces de tranziţie Adrian Gaşpar, preşedintele Consiliului de Administraţie al Scandia Food, potrivit reprezentanţilor companiei, care nu au oferit mai multe explicaţii.

Acţionarul majoritar al Scandia este compania Elga Comerţ (peste 80%), filială a companiei Elga Suisse Alimentari. Restul de acţiuni sunt deţinute de Sport Industrial (15% din titluri) şi alte persoane fizice. Scandia Food a avut anul trecut afaceri de 46,1 mil. euro (în scădere cu aproape 4% faţă de anul anterior) şi un profit net de 2,4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO